PKK’lılar geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da 3 askeri kaçırmıştı. O askerlerden birinin babası olan Halil Çeçan, cuma günü Şanlıurfa’ya giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’den oğlunun kurtarılması için yardım istemişti. Bakan Çelik, kaçırılan askerin ailesini ziyaret ederek onlara destek olacaklarının sözünü vermişti. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Nurettin Demir’le birlikte Çeçan ailesinin Eyüpkent Mahallesinde bulunan evlerini ziyaret etti. CHP’li Milletvekillerini kapıda karşılayan Çeçan ailesi, izin dönüşü bindikleri otobüs durdurularak kaçırılan er Reşat Çeçan için yardım istedi.

AYGÜN İÇİN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDINIZ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ İÇİNDE SEFERBER OLUN

7 Çocuk babası olan çiftçi Cemal Çeçan, kendilerini ziyarette gelen CHP’li vekillere kaçırılan CHP’li Milletvekili Hüseyin Akgün için nasıl dünyayı ayağa kaldırdıysanız, kaçırılan askerler içinde seferber olmalarını istedi. Kaçırılan askerler için şimdiye kadar kimsenin kendilerine destek vermediğini ifade eden baba Cemal Çeçan şöyle konuştu: “Benim daha önceden 16 yaşındaki bir oğlum kaçtı. Onu araştırdım en son dağda olduğunu tespit ettim. Şimdi 2’inci oğlum askere gitti. 3 aylık acemiliğini bitirdi. Bizim yanımızda bir hafta kaldıktan sonra birliğine teslim olmak üzere yola çıktı. Ancak onunla beraber 3 kişiyi Diyarbakır-Lice karayolunda kaçırdıklarını öğrendim. Bu kaçırılma olayında şimdiye kadar bize destek çıkan olmadı. Buda sizin evladınızdır, asker evladıdır. 3 genç çocuk kaçırıldı. Bu askerlere kimse sahip çıkmadı. Nasıl siz kendi milletvekilinize sahip çıktıysanız, bu çocuklara da sahip çıkın sizden bunu istiyoruz. Bu bayramı bize zehir etmeyin, elinizden geleni yapın evladımızı onların ellerinden alın. Milletvekilliniz için nasıl dünyayı ayağa kaldırdıysanız, bizim çocuklarımız içinde seferber olun. Siz milletvekili olarak oğlunuzu çatışmaya dağa göndermiyorsunuz. Olan bizim gibi garibanlara oluyor. Bir yeğenim polis, bir oğlum dağda, bir oğlumda asker, gelin artık bir şeyler yapalım. Barış olsun kan akmasın artık” diye konuştu.

 TÜRKİYE’DEN VE BAŞBAKANDAN UTANIYORUZ

CHP’li milletvekillerini evlerinde gören Halime Çeçan ise, "Analar ağlamasın, bacılar ağlamasın diyorsunuz? 10 gündür kardeşim kaçırıldı. Kimse bizlere sahip çıkmadı. Bir milletvekili için dünyayı ayağa kaldırdılar. Ama bizim çocuklara gelince kıllarını kıpırdatmadılar. Gerçekten biz Türkiye’nin bu tutumundan ve başbakanından utanıyoruz. Kendi ülkesindeki insanlara sahip çıkmıyor. Gidip başka ülkenin insanlarına sahip çıkıyor. Artık kardeş kardeşin karşısına geliyor. Neden başbakanın oğlu askere gitmiyor. Kendi oğullarını Amerika’ya gönderiyorlar” diye tepkisini dille getirdi.

Oğlunun kaçırıldığı günden beridir rahatsız olan anne Fatma Çeçan ise Türkçe bilmediği için Kürtçe gözyaşları içerisinde “Asker de bizim evladımızdır. Dağdakilerde bizim evladımızdır. Evlat aynı evlattır hiçbir farkı yoktur. Bu yaşanan savaşa artık bir çare, bir çözüm bulunmasını istiyorum. Kaçırılan asker oğlumun kurtarılmasını istiyorum” dedi.

URFA HALKI ASKERİNE SAHİP ÇIKSIN

Kaçırılan er Reşat Çeçan’ın ailesini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal kaçırılan, öldürülen, şehit olan, gazi olan çocukların tamamına baktığımız zaman hepsi gariban halk çocukları olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Tüm Urfa halkının, askerimizin ailesine sahip çıkmasına davet ediyorum. Tunceli halkı Hüseyin Aygün'e sahip çıktı, herkes sokaktaydı, Hüseyin Aygün'ü istiyorlardı. Aynı şekilde tüm Urfalılar'ın da askerine sahip çıkması gerekiyor. Urfalılar bu acıyı dindirmek için birlik ve beraberliğini göstermeli. Eğer Tunceli halkı, Aygün'e sahip çıkmasaydı salıverilmezdi. Urfa halkı da askerlerinin serbest bırakılmasını istiyorsa tek vücut olmalıdır. Sayın başbakanın ise 2 çocuğu var, ikisi de askerlik yapmadı. Biri 21 günlük paralı askerlik yaptı, diğeri ise askerlik yapamaz diye rapor aldı. Bakanların hiçbirisinin çocuğu askerlik yapmadı. Benim çocuğum ise halen öğrenci olduğu için askerlik yaşında değil. Zamanı gelince halkımın çocukları nasıl yapıyorsa benim çocuğumda onlar gibi aynısı yapacaktır. Bugüne kadar Kürt sorunuyla ilgili tüm siyasi partilerin çözüm yeri meclistir, ama meclisi olağanüstü toplantıya çağırdığımız halde diğer partiler, meclisten kaçmıştılar. Halkın bu sorunları varken meclis tatilde olamaz” dedi.

 

ÖP,ÖŞ (RT)