Bodrum'un Yokuşbaşı Mevkii'ndeki çöplükte çizme giyip basın açıklaması yapan Nurettin Demir'e, CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti. Nüfusu yaz aylarında bir milyonu aşan turistik ilçedeki çöplüğün tehdit oluşturduğunu söyleyeni Demir, “Hükümet acil olarak Bodrum ve yarımadasını koruma alanı ilan ederek, katı atık merkezi kurulması için destek vermeli. Koy ve ormanlık alanların rant uğruna talan edilmemesi için tüm yasal önlemler alınmalı. Her yıl ülkeye milyarlarca dolar kazandıran turistik kentin girişindeki bu manzara dünya markası Bodrum'a yakışmıyor. Çöp sorununun çözülmesi için önümüzdeki hafta konuyu TBMM'in gündemine getireceğim” dedi.

BODRUM’UN ARKA YÜZÜ

Basın açıklamasının ardından çöplük yakınındaki barakalarda yaşayanları ziyaret eden CHP Milletvekili Demir gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Çöplükte yaşayan ve Urfa'dan torunlarının yanına geldiğini belirten 78 yaşındaki İbrahim Çavuş, “Eşim öldü yalnız kaldım, buraya torunlarımın yanına geldim. Burada yaşam çok zor ama insanlar çaresiz, kimse bu mikrop yuvasının içinde yaşamak istemez” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, “Burası Bodrum'un arka yüzü. Sosyete plaj ve otellerine sadece 5 kilometre uzaklıkta. Çöp ayrıştırma işinde çalışan işçilerin aileleri ve çocuklarının buradaki yaşamları Somali'den beter. Yardım götürmek için Somali'ye kadar gitmeye gerek yok Bodrum'a gelsinler gerçeği görsünler. Şov yapan sanatçılar Göltürkbükü beachlerinden çıkıp beş dakika buraya gelsinler, burada yaşayan insanların sorunlarını dinlesinler” dedi.