Tayan, Bursa’nın Yenişehir İlçesi'nde Türk Standartları Enstitüsü tarafından kurulması öngörülen ve geçtiğimiz günlerde kurulacağı arazi mera alanından çıkarılarak Hazine’ye devri konusunda karar alınan ‘Ototest Merkezi’ ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bursa Valisi Şahabettin Harput, BTSO Başkanı Celal Sönmez, TSE Genel Müdürlüğü ve tüm Bursa Milletvekillerine mektup gönderdi.

Mektubunda Bursa’nın Türkiye’nin en önemli otomotiv sanayi merkezi olduğunu vurgulayan ve kurulması düşünülen Oto Test Merkezinin Bursa’da tesis edilmesinin doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirtti. Tayan mektubunda, tesisin Bursa’nın hangi bölgesinde kurulması konusunun önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Basından öğrendiğimize göre, Bursa-Yenişehir ilçesindeki 2 bin 600 dönümlük mera bu tesis için öngörülmekte ve işlemler yapılmaktadır. Mera Komisyonu alelacele toplanarak oy çokluğu ile arazinin mera vasfını kaldırmıştır. Tarım Bakanlığının onayını takiben arazi Hazineye devredilecek ve sonrasında Türk Standartları Enstitüsü'ne tahsis edilecektir. Bahse konu arazi 1.sınıf meradır, Devlet masraf etmiş, ıslahı yapılmış bir meradır. Bu mera ve çevresi Boğazköy Barajının devam eden sulama inşaatı alanındadır. Çok nitelikli ve değerlidir. Yörenin çiftçisi, köylüsü, üreticisi, hayvan besicisinin gözü önünde büyük bir hata işlenmektedir. Bu haklı sese kulak vermek hem bilimin, hem ekonominin, hem hukukun gereğidir kanaatindeyim. Bursa’da bu tesis için başka alternatif araziler vardır.2

Tayan, mektubunun sonundan yanlıştan dönülmesi ve daha sağlıklı bir incelemeden sonra karar alınmasını istedi.



NG(FK/İD)