CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, İnegöl’den başladığı Bursa gezisini Yenişehir ve İznik ziyaretleriyle sürdürdü. CHP İznik İlçe Başkanlığı’nda konuşan Koç, “CHP’ye darbe yaftası yapıştırılmasın. 61-71 ve 80 darbeleri o dönemde yükselişe geçen CHP'nin önünü kesme oyunlarından başka hiç birşey değildi. O yüzden kimse darbe yaftası yapmasın" dedi.

TBMM'de oylanan İhale Kanununda Değişiklik teklifi sırasında MHP'nin iddia ettiği Meclis’te bulunmayan 5-6 AK Partili vekilin yerine sahte oy kullanıldığı yönündeki iddiaların doğru olabileceğini savunan Koç, "Bunu daha öncede yaşadık. Bu yeni bir olay değil 2002-2007 yılında Grup Başkan vekiliydim Anayasa oylamasında bir bayan milletvekiline oy attırdıkları zaman yakalanmış fotoğraflı ispatlı olarak basına göstermiştik. Yine aynı şekilde Umre ziyaretinde bulunanların yerine oy kullanıldığını tespit etmiştik. Geçenlerde 360'ta kaldıklarında Balıkesir milletvekili bir bayana ikinci kez oy kullandırılırken bizim arkadaşlarımız yakaladı. Bunlar, bir lokma bir hırka diye geldiler ham hamam sahibi oldular” diye konuştu.

AĞAOĞLU'NA ELEŞTİRİ

Ali Ağaoğlu'nun 'Maslak 1453' projesine Fatih ormanında dahil edildiği iddialarına yanıt veren Haluk Koç, "Konut sektöründe türeyen bazı işadamları var. Konut sektöründe Türkiye büyüyor deniliyor. Yapılan fabrikayla değil inşaat sektörüyle büyüyor deniliyor.Yanılmıyorsam Ağaoğlu, projesinde yer alan 1453 ismiyle bir yerlere mesaj veriyor. Aynı zamanda bu arkadaşımız reklam artisti de olmuş televizyonlarda. Mutlaka gereken yerlerle kurulması gereken bağı da kurmuştur. Ama İstanbul'daki duyarlı milletvekillerimiz bunun takibini mutlaka yapacaklardır" dedi.