CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Başkanı Faruk Akar, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve partililerle birlikte Erdemli İlçesi'nden esnaf ziyaretleri yapıp, partililerle bir araya geldi.

Erdemli İlçe Başkanlığı'nda partililere hitap eden Adnan Keskin, AK Parti hükümetini eleştirip, Türkiye'nin şu anda çok kötü şekilde yönetildiğini iddia etti.

Adnan Keskin, şunları söyledi:

"Daha önceleri komşularımızla bir sorunumuz yokken, şimdi Suriye ile çıkmaza girdik. Türkiye açılım adı altında saçılım yapmaya başladı. Bunun yegane sorumlusu AK Parti hükümetidir. Hükümet yetkilileri 'kişi başı yıllık gelirimiz 10 bin dolar' diyor. Fakat bunun yansıdığı bir yer yok. Çiftçi mazotu pahalı alıyor, ürettiğini ucuza satıyor. Artık halkın sabrı kalmamıştır. Türkiye yeni bir iktidar görmek istiyor. AK Parti iktidarının ömrü artık fazla kalmadı. Türkiye'yi bu zalim iktidardan kurtaracağız. Herkesin barış içinde yaşadığı, özgürlüklerin paylaşıldığı, hukukun egemen olduğu, adaletin linç edilmediği bir Türkiye'yi el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki ilk seçimlerde CHP, tek başına iktidara gelecek ve özlenen iktidar halkla buluşacaktır" dedi.

Keskin konuşmasının ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ardından da Erdemli Esnaf Odası'nda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Keskin, burada da esnafın zor şartlarda günü tamamladığını, büyük ekonomi sıkıntısı yaşadığını vurguladı.

Keskin, esnafın her geçen gün kan kaybettiğini belirtip "Esnafı sıkan ve darboğaza sürükleyen büyük sorunlar görülmekte. CHP iktidarı ile bu sorunların üstesinden gelinecek ve esnafımız rahat bir nefes alacak. Esnaf ülkemizin bel kemiğidir. Esnaf olmasa halkımızın hizmet alımı düşer. Esnafa sahip çıkılması gerekiyor" diye konuştu.

Erdemli Esnaf Odası Başkanı Halil Metik ise esnafın büyük market zincirleri yüzünden büyük sıkıntı çektiğini ve artık marketler yasasının çıkarılması istedi.

Konuşmaların ardından Keskin ve beraberindekiler karayolu ile Silifke'ye geçti.