Yaptığı esnaf ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, “Sayın Başbakan gerçekten ayıp ediyor. Yakışmıyor. Terbiye, vicdan, tarih ve ahlak sınırlarını zorlayan açıklamalar yapıyor. Bizim ulusal kurtuluş savaşımızın kahramanlarını tartışmak onları kamuoyu önünde küçük düşürmek büyük bir vicdansızlıktır. Sayın Başbakan Yılmaz Özdil’in yazısını okuduysa acaba vicdanı sızladı, utandı mı diye merak ediyorum. Bu kadar yalan söyleyerek tarihi çarpıtarak tarihi kişilikleri sırf bugünün siyasetinden nemalanmak için, sırf iç politikada malzeme yapmak için cami, İsmet Paşa, CHP, tek parti dönemi deyip halka yanlış bilgiler vererek, dini duyguları sömürerek cami üzerinden siyaset yapılmasını çok yanlış ve vicdansızca buluyorum” dedi.

"TUTUKLU MİLETVEKİLİ ABES"

Tutuklu milletvekilleri konusunda partilerin görüş birliğine varmasını da değerlendiren İnce, “Tutuklu ve milletvekili sözcüklerinin yan yana olması bile abes. Bir siyasi parti onu aday göstermiş, YSK bunu onaylamış. Daha sonra bu kişiler halkın karşısına çıkmış halk da bunları seçmiş. Bu insanların 1 yıla yakındır tutuklu olmaları zaten anlamsız. Bu sorunun çözülmesi lazım umarım bir kazaya uğramaz” diye konuştu.

"BU TOSUNCUKLAR DARBELER SAYESİNDE KUVÖZDE YETİŞTİRİLDİLER"

Öğrencilerle çay içen Muharrem İnce, darbe dönemlerini de değerlendirdi. İnce, “Bu tosuncuklar darbe dönemlerinde neredeydi ? Bu ülkede sağcılar ve solcular işkence gördü. Ama bu tosuncuklar, bu AKP’liler neredeydi ? Bunların hiçbirisi ne hapse atıldı, ne işkence gördü. Darbelerden büyüdü bunlar. Her darbe bunları büyüttü. Bu tosuncuklar darbeler sayesinde kuvözde yetiştirildiler. Bizim arkadaşlarımızın tırnakları söküldü. Hangi AKP’li işkence gördü ? Benim partim kapatıldı. Benim partimin genel başkanı, genel sekreteri hapse atıldı. Recep Tayyip Erdoğan o zaman İETT’de top oynuyordu” dedi.



SG(FK/AK)