Yalova'da CHP il teşkilatı üyeleri, partilerinin 89’uncu kuruluş yıl dönümü kapsamında sabah ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Buradaki törene, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katıldı. İl Başkanı Özcan Özel'in anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekildi. Afyonkarahisar’da askeni mühimmat döposunda meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle kutlama programlarını iptal ettiklerini, sadece anıta çelenk koyduklarını söyleyen CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, "Atatürk'ün, 'İkinci büyük eserimdir' dediği CHP, 89 yıllık geçmişinde olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve halkımıza yönelik gerici ve bölücü bütün odakların karşısında asla taviz vermeden durmaya devam edecektir. Dün olduğu gibi bugün de CHP'nin gerekliliği ortada ve açıktır. Ülkemizin içinden geçtiği en zor günlerinde gerek kadroları, gerek politikaları ile tam bağımsız Türkiye sevdasını asla yitirmeden göreve hazırdır"” dedi.

Muharrem İnce ise yaptığı konuşmada, özellikle gençlere seslendiğini söyledi. Atatürk Anıtı’na konulan çelengi göstererek konuşmasını yapan İnce, "Bu partinin 6 oku, 2 ressamın kütüphanede ruhsuzca çizdiği bir şey değildir. Bu parti, ikametgâh, nüfus sureti gibi resmi belgeleri tamamlayıp İçişleri Bakanlığı'nın verdiği onayla kurulmuş bir parti değildir" dedi. İnce şöyle devam etti:

"5 gün önce Sivas'ta o kongrenin yapıldığı salondaydım. Orada o ruhu bize yaşattılar. Bu partinin ambleminde 6 ok var ama 6 okun temellerinde de başka şeyler var. Hani diyor ya Amasya Genelgesi'nde; 'İstanbul hükümeti görevini yapamamaktadır. Vatanın ve milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' deniliyor ya, işte bu genelgenin ruhu budur. Sivas Kongresi'nde diyor ya; 'Vatan bir bütündür parçalanamaz', işte bu ilkeler oluşturmuştur 6 oku. Gördüğünüz şu 6 ok 2 ressamın bir araya gelerek bir kütüphanede ruhsuzca, 'ok mu, ampul mü yapalım' gibi bir şey değildir bu. Her biri düşünülmüştür. Her birinin altında bir yaşanmışlık vardır. En alttaki ok devrimcilik okudur. Çünkü her şey devrimin üzerine kurulmuştur. Önce Anadolu devrimi gerçekleşmiş, Anadolu'nun ortasındaki bu köylü devletinden modern bir devlet oluşturmuşlar. En alttaki o budur işte. En üstteki ok Cumhuriyetçiliktir. Çünkü artık her şey tamamlanmıştır. Bütün bunları gençlerin bilmesi için fırsat buldukça anlatmaya çalışıyorum. Yani siz sıradan bir siyasi partinin çelengini koymaya gelmediniz buraya. Savaş meydanlarında kurulmuş, dünyanın en eski 10 partisinden birisi. Böyle bir çelengi koymak ana muhalefet partisi olarak bugün bize düşüyor. İnşallah önümüzdeki seçimlerde iktidar partisi olarak bu çelengi koyacağız buraya. Törenimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum."



ÖÇ(FK/SS)