Asıl mesleği öğretmenlik olan İnce, Yalova’da düzenlediği basın toplantısında meslektaşlarına sahip çıktı. Başbakan Erdoğan’ın öğretmenlerle ilgili, '15 saat karşılığı şu kadar para alıyorsunuz, memurlar 40 saat çalışıyor' açıklamasını 'tam bir cehalet örneği' olarak tanımlayan İnce şunları söyledi:

"Öğretmenlik mesleği sadece derse girmekten ibaret değildir. O dersin hazırlığı vardır. Sınavların okunması vardır. Rehberlik çalışması vardır. Başbakan ne yazık ki en temel mesleklerden birisi olan öğretmenlik mesleğini bile yakından tanımıyor. Öğretmenlerle dalga geçiyor. Doktorlara 'İğne bile yapamazlar' diyor. Sendikacılara 'dinozor', diplomatlara 'monşer', çiftçilere 'al ananı git', işsiz olan çocuğa 'sen işsiz kal' diyor. Bunları söyleyen ve bilimden uzak açıklamalar yapan, çocuk sayısını belirleyen, doğumun nasıl yapılacağını, kürtajın olmaması gerektiğini söyleyen bir Başbakan'a, yalaka bazı köşe yazarları da destek veriyor. Bilimden uzak bu açıklamalara bilimsel bir yön kazandırmaya çalışıyorlar. Dahası Başbakan'ın açıklamalarında bir hikmet arıyorlar. Bu bir komedidir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden bu yana Anadolu topraklarının böyle yalaka görmediğini söyleyebilirim."

'BAKAN YILDIRIM’IN AYAKLARI YERE BASMIYOR'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 'Yanlış karar veren hakimi de cezalandıracağız' sözlerine de tepki gösteren İnce şöyle devam etti:

"Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise 'Yanlış karar veren hakimi de cezalandıracağız' diyor. 'Hatalı karar veren yargı mensuplarına dava açılamaz' hükmünü yasaya AKP koydu. Hakimlerin Mehmet Haberal’ın hakkında yanlış karar vererek Haberal’ı mahkum ettirmesi sonrasında AKP yasayı değiştirdi ve 'hakimlere karşı dava açılamaz, devlete karşı dava açılır' hükmünü getirdi. Herhalde Binali Yıldırım uçakta fazla geziyor ki ayakları yere basmıyor. Bu ülkede yaşamıyor diye düşünüyorum."



SG(FK/COŞ)