Sivas Caddesi’ndeki anma programına, CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İl Başkanı Ayhan Gülsoy ve parti il yöneticileri de destek verdi. Kulkuloğlu ve Gülsoy, yoldan geçenlere bir dilim ekmek ve üzüm hoşafı ikram etti. Çanakkale ile ilgili şiirlerin okunup, türkülerinde söylendiği anma etkinliğinde CHP’li gençler dönemi anımsatan asker kıyafetleri ile "Bu vatan böyle kuruldu. Şehitlerimizin o günkü yemeği ekmek ve üzüm hoşafıydı" diyerek halkın dikkatini çekmeye çalıştı. CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy, Gençlik Kolları üyelerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Gülsoy, "Vatan kahramanlarının hangi şartlarda vatanı kurtardıklarını hiçbir zaman unutmamak gerekiyor" dedi.

CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da, Çanakkale Deniz Zaferi’ni insanlara hatırlatmak ve şehitleri anmak için düzenlenen bu etkinliği çok anlamlı olduğunu söyledi. Kulkuloğlu, şöyle konuştu:

"Gençlik Kolları üyelerimizin etkinliğinin gerçekten alkışlanması gerekir. Ben de bu önemli gün ve etkinlikte onlarla beraber olmak istedim. Gerçekten o günkü tabloyu düşündükçe duygulanmamak elde değil. Bu vatan zor şartlarda kurtarıldı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nde şehitlerinin yemek listesi ekmek ve şekersiz üzüm hoşafı idi. Onlar, yokluk içinde büyük bir kahramanlık destanı yazarak, vatanı bizlere emanet etti. Sonuna kadar kollamak ve korumak da bizim görevimiz. İşte bugün de bizim yemeğimiz şekersiz üzüm hoşafı ve ekmek. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."



CZ(OE/İD)