Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Tokat’a gelen CHP Milletvekili Orhan Düzgün, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak gazetecilerin Basın Bayramı'nı kutlayan Düzgün, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ekonominin iyi gittiğine dair söylemlerin olduğunu söyleyen Düzgün, oysa esnafın ve köylünün kan ağladığını savundu. Türkiye’de sıcak paranın var olduğunu belirten Düzgün, şöyle devam etti:

"Bu paranın nerden geldiğini açıkça söyleyim. Bütçede net hata noksan denilen bir şey var. Şu andaki ulaştığı rakam 12 milyar dolar, daha 6 aylık dönemde. Bu paranın kaynağı belli değil. Yani biz hiçkimseye bir şey satmamışız, hiçbir şey almamışız ama 12 milyar dolar para girmiş Türkiye’ye. Ben size onun nedenini söyleyim. Burada ABD'liler daha önce söylemişlerdi. 'Sizin en iyi ihracat ürününüz askeriniz' demişlerdi. Bugün bizim çocuklarımız Afganistan’da, Bosna’da, Lübnan’da, Irak’ta ve Suriye’de işte bu 12 milyar doların karşılığında savaşıyorlar. Ve maalesef saydığım bu ülkelerin hepsinin Müslüman olduğunu biliyorsunuz. Yani Müslüman’ı Müslaman’a kıydırarak ve bunun karşılığında işte kaynağı belli olmayan aslında belli olan bir para ile ülkede ekonomi iyi gidiyormuş gibi gösteriliyor."

Suriye’nin hükümetin son kozu olduğunu savunan Düzgün, "Suriye’den sonra da bu hükümetin son kullanım tarihi dolacaktır. Ve bu para da kesilecektir. Bu ekonomik gidiş bu hükümeti götürür ama bu ülkenin çocuklarına yazık oluyor. Bu ülkenin geleceğine yazık oluyor" diye konuştu.



FY(EA/SS)