Edirne Belediye Meclisi Salonu'nda basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, hakkında yerel basında çıkan bazı haberlerin kendisini üzdüğünü söyledi. Üzerinde çalıştıkları Sedefkule Projesi için Bulgaristan’a gittiği ve bazı görüşmeler yaptığına ilişkin haberler yer aldığını kaydeden Sedefçi, şöyle konuştu:

"Maalesef yerel basınımızda basın ahlakına uymayan yazılar okumak üzüntü veriyor. Duyumlarla ya da işaretlerle yazılar yazılarak hedef haline getirilmeye çalışılıyoruz. Şerefli insanlar iddiasını ispatlar. Ben Bulgaristan’a gitmişim, işi bağlamışım ve dönmüşüm. Bunu yazan arkadaşımız bunu ispatlamazsa, şerefinden şüphe duyarım. Yargı önünde bununla hesaplaşacağız. Yargıya başvurdum, kimsenin ahkam kesmeye hakkı yok. Belgele, ispat et hesabını sor. Adam başarısızdı görevden aldım, bu kadar. Ben hayatım boyunca hiç yanlış yere imza atmadım. Yaptığım her şeyin hesabını veriyorum. Ben hiç kimseye 'Buraya imzanı bas' diye zorlama yapmadım. Ben 'Başarı olsun' diye baskı yaptım, olmayınca görevden aldım. Haberlere 'Yarın öbür gün emniyet, savcılıktan aldığı talimatla belediyenin çöker tepesine' diye yorumlar yapılıyor. Nah buna ulaşırsınız siz, bu sizin temenniniz olarak kalır, avucunu yalarsınız."

"BEN O KULEYİ YAPACAĞIM"

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, seçim vaadi olan 3 ülkeyi gören ‘Sedefkule’ projesini mutlaka hayata geçireceğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bir yanlışımız varsa, tepelemezseniz namertsiniz. Ama yoksa pislik atarak hedef göstererek hiçbir yere varamazsınız. Adam gibi Bulgaristan’a gittim, Filibe’de kaldım, konsolosla görüştüm. Toplantılara katıldım, kimseden çekinmeden taşkın konusunda Edirne’nin, halkının haklarını savundum. Ama ‘yok şununla görüştü, bununla görüştü’ diye haberler yapıldı. Kimse ile Sedefkule için görüşmedim. İspatla, ispatlamazsan namertsin. Kimse sahip çıkmasa da ben o kuleyi yapacağım. Kendi imkanlarımla Haziran’da ihalesini yapacağım, bu iş namus davası. Allah bana ömür verirse, o kuleyi ben 2013 senesinde bitireceğim."

SEDEFKULE PROJESİ

Edirne’nin Yıldırım semtinde yapılması planlanan Sedefkule’de içerisinde mağazalar, restoran ve seyir yeri olması planlanan kulenin uç noktasında dünyayı temsil eden 33 metre çapında çelik ve cam bir küre yer alacak. Kulenin toplam yüksekliği ise ayakları ile birlikte 155 metre olacak. Ayrıca kulenin etrafına suni gölet yapılacak. Kuleye çıkanlar Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye sınırını, bu 3 ülkedekiler ise kuleyi gece gündüz çıplak gözle rahatlıkla görebilecek.



EÖ(LK/İD)