Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ümit Koyuncu ve Romanları ziyaret eden CHP İl Başkanı Özcan Özel, anketin kabul edilebilir olmadığını söyledi. Başkan Özel, "AKP’nin ayrımcı ve dışlayıcı politikalarından cesaret alanlar, Romanları dışlayarak 'Bilimsel çalışma' adı altında dini inançlarını sorgulamaya kalkması ve hakaret edilmesi kabul edilebilir değildir" dedi.

"AYRIMCILIĞA UĞRUYORLAR"

Bilinçli biçimde Romanlar'ın toplumdan dışlandığını öne süren CHP İl Başkanı Özel, şöyle konuştu:

"Türkiye’de eşitsiz tutum ve davranışların hedefi olan toplum kesimlerinden biri de Romanlar'dır. Roman vatandaşlarımız yoksullukla mücadele ederek ayakta durmaya çalışıyor ancak, ayırımcılığa uğruyorlar. Eğitim sisteminin katılığı yüzünden Roman çocukları okula düzenli devam edemiyor, düzgün eğitim alamıyor. Eğitim almak için okula giden çocuklara da hakaret içeren anket soruları verilerek, toplumdan soğutuluyor."

Roman mahallesinde kahveleri dolaşarak tepkilerini dinleyen Özel, parti olarak bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

"DİNİZİME BAĞLIYIZ"

Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, konunun TBMM gündemine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından gündeme getirilmesini istedi.

Başkan Karabulut, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını anlatırken "Bunun bakanlıkça araştırılmasını istiyoruz. Böyle sorularla rencide edilmek istemiyoruz. Burada bir önyargı var. Türk vatandaşlarında böyle bir imajımız varsa kalkmasını istiyoruz. Bu bizi çok üzdü. Bizim için vatan, din, namus çok önemli. Çok rahatsız oluyoruz çünkü biz dinimize bağlıyız" dedi.



SG(FK/İD)