Tarsus Kaymakamı Şefik Güldibi, ham maddesi sarı havuç olan, şeker ve baharatlarla tatlandırılıp, fındık, ceviz ve Antep fıstığıyla yoğrularak hazırlanan, yaprak şeklinde doğrandıktan sonra Hindistan ceviziyle bulanıp, satışa sunulan cezeryeyi şiirle anlattı. Güldibi, Tarsus halkı tarafından sevilen genç sanatçıyı kırmayıp şiirinin bestelenmesine izin verince cezeryeyi Türkiye'ye tanıtacak bir şarkı ortaya çıktı.

75'inci Yıl Kültür Merkezi'nde organize edilen konserde sahne alan Kadir Somer, Kaymakam Güldibi'ne teşekkür ederken, bu şiiri şarkılaştırarak cezeryenin, dolayısıyla Tarsus'un tanıtımına katkı koyduklarını söyledi.

Tarsus'ta verdiği halk konserlerinde 'Cezerye'yi seslendiren Kadir Somer, şarkının Tarsus halkı tarafından da çok sevildiğini belirterek, "Sayın Kaymakamımıza ilham olan cezeryeyi, Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'ın da esirgemediği destek sayesinde Türkiye'ye dinletip sevdireceğiz" dedi.

Kaymakam Güldibi ise, konser arasında şarkıcı Somer'e ilçenin tanıtımına sunduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi sundu. Güldibi, şöyle konuştu:

"Tarsus'un bağrında böyle kaletili bir sanatçının çıkmasından dolayı büyük onur duyuyoruz. Geleceği parlak olacağı kesin olan Kadir Somer'i ileride ulusal yayın yapan televizyonlarda ve gazetelerde göreceğiz. Sanat yaşamında başarılarının devamını diliyorum."

Fantazi tarzdaki cezerye şarkısının sözleri şöyle:

Kanım başlar kaynamaya/ Haydi kalkın oynamaya/ Şifadır her bir derde/ Anlarsın ya, hadi ye... / Yedim yedim doymadım/ Ceplerime koymadım/ Şifadır her bir derde/ Anlarsın ya, hadi ye...



TD(OA/İD)