Geçen ekim ayında polise müracaat eden Mersin Genelevi'nde çalışan S.K., patronu ve eski sevgilisi olan M.Ş.Ç.'nin kendisinden intikam almak için oğlu B.K.'yı kaçırtıp tecavüz ettirdiğini iddia etti. Ayrıca şikayetini geri alması için genelev çıkışında silahlı saldırıya uğradığını ileri süren genç kadının iddiaları üzerine savcılık soruşturma başlattı. Kaçan M.Ş.Ç., Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip tarafından geçen ay yakalanarak çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcılık ise olayla ilgili iddianamesini tamamladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, M.Ş.Ç. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 15 yıldan 22 yıla kadar ağır hapis cezası istendi. Ayrıca M.Ş.Ç.'nin sevgilisi olduğu belirtilen ve aynı genelevde çalışan 30 yaşındaki B.B. hakkında da, S.K.'yı tehdit ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Küçük çocuğa tecavüz ettiği ileri sürülen şüphelinin ise saptanamadığı belirtilen iddianamede, M.Ş.Ç.'nin 1 yıl birlikte yaşadığı S.K.'yı terk ettiği için kendisine iftira attığını söylediği vurgulandı.

RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ

İddianamede, B.K. için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan alınan raporda ise şikayet tarihinden 10 ay önce gerçekleştiği iddia edilen tecavüzün tıbbi bulgusuna rastlanmadığı, olaya bağlı herhangi bir travmatik lezyon saptanmadığı, maruz kaldığı cinsel istismar olayına bağlı olarak kronik travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon tanıları konulduğu, ruh sağlığının bozulmuş olduğu kaydedildi. Ancak elde edilen kanıtlarla şüphelinin üzerine atılı sucu işlediği kanaatine varıldığı bildirildi. Tutuklu M.Ş.Ç. ile sevgilisi tutuksuz B.B.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

'KORKUMDAN KİMSEYE SÖYLEYEMEDİM'

Hazırlanan iddianamede, şikayetçi S.K.'nın oğlu B.K.'nın alınan ifadesine de yer verildi. B.K.'nin ifadesinde yaklaşık 10 ay önce sokakta oynadığı sırada M.Ş.Ç.'nin, bir araçla yanına yaklaşıp çağırması üzerine daha önceden tanıdığı için araca bindiğini, araç içerisinde bulunan 25- 30 yaşlarında esmer bir kişi ile birlikte bir eve götürülüp bu kişi ile yalnız bırakıldığını, bu şahsın zorla fiili livata yoluyla cinsel ilişkiye girdiğini, canı yandığı için ağladığını, yaklaşık yarım saat sonra M.Ş.Ç.'nin eve gelerek bu kişiyi alıp kapıyı kilitlediğini, bir gece evde tek başına kaldığını, korkusundan ara sıra ağladığını, bir süre sonra eve gelen M.Ş.Ç.'nin kendisini evden aldığını anlattığı kaydedildi. Küçük çocuğun, utandığı için olayı önceleri kimseye anlatamadığı, ilk önce annesi gibi genelevde çalışan D.K.'ya anlattığı, bu kişinin de arkadaşı onun da annesine anlattığı vurgulandı.

Ayrıca M.Ş.Ç.'nin genelevde çalışan sevgilisi B.B.'nin, olayın ortaya çıkmasının ardından S.K. ile kavga ettiği bu sırada S.K.'ya, "Çocuğunu yaptırdım sıra sende, burada barınamayacaksın, seni s....receğim' diyerek tehdit ettiği de kaydedildi.



AEŞ(OA/COŞ)