PKK'nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Şırnak soruşturması kapsamında 20 Nisan 2009 tarihinde Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Cengiz Doğan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. O tarihten beri Mardin Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cengiz Doğan hakkında, 18 Nisan 2011 tarihinde Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi bahçesindeki demokratik çözüm çadırında yapılan bir etkinlikte pankart astığı ve 3 Şubat 2011 tarihinde yapılan bir gösteriye katıldığı iddiası ile 2 ayrı dava açıldığı ortaya çıktı.

'NASIL OLABİLİR?'

Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi'nde gösteriye katıldığı gerekçesiyle yargılanacak olan, aralarında Cengiz Doğan'ın da bulunduğu 28 kişi için duruşma günü 18 Ekim 2012 tarihi olarak belirlendi. Doğan ailesi yaşananlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. 3 yıl 2 aydır oğullarının cezaevinde olduğunu belirten aile, cezaevinde bulunan bir kişinin nasıl dışarı çıkıp da gösteriye katılıp pankart astığına akıl erdiremediklerini belirterek, iddianameyi hazırlayan savcı ve davayı kabul eden mahkemeye tepki gösterdi.

ANNESİ DURUŞMADA ZILGIT ÇEKİNCE 2 GÜN HAPİS YATTI

KCK Şırnak davasının Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 18'inci duruşmasında, tutuklu sanık Cengiz Doğan'ın annesi Şükriye Doğan ve halası Hayat Aktaş zılgıt çekerek alkış çalınca ve uyarıya rağmen bunu tekrarlayınca, polise verilen talimatla gözaltına alınmışlardı. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından 2 günlük disiplin cezasına çarptırılan Şükriye Doğan ve Hayat Aktaş, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.



FA(GG/COŞ)