'Hırsızlık' suçundan hükümlü Gökhan A., Bursa Yarı Açık Cezaevi'nden dört ay önce firar etti. Heryerde aranan Gökhan A., geçen hafta, arkadaşı Volkan M. ile birlikte merkez Nilüfer İlçesi Geçit Mahallesi'ndeki bir işyerine girip çelik kasayı çaldı. 2 arkadaş, kiraladıkları otomobille Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne gidip, içinde 130 bin lira bulunan kasayı parçalayarak açtı. Paranın 20 bin lirasını TL'sini aynı gece pavyonda harcayan iki arkadaştan Gökhan A., daha sonra tekrar Bursa'ya gelip Fransa'ya kaçak yollardan gitmek için bazı kişilerle bağlantı kurmaya çalıştı.

Bu sırada hırsızlık yapılan işyerinden alınan parmak izinden ve güvenlik kamerası görüntülerinden çelik kasayı çalan kişilerden birinin Gökhan A. olduğunu belirleyen polis, harekete geçti. Polisler, geçen pazar gecesi Gökhan A.'yı merkez Osmangazi İlçesi'ndeki eve girerken yakaladı. Daha sonra Volkan M.'yi de yakalayıp gözaltına alan polis, şüpheleliri sorgulamalarının ardından dün Adliye'ye sevk etti. Gökhan A. ve Volkan M., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gökhan A.'nin kesinleşmiş 2 yıl 3 ay hapis cezasının bulunduğu, toplam 25 yıla kadar hapis cezası istenen 22 dosyasının ise Yargıtay'da bulunduğu öğrenildi.



BC(FK/SS)