Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi 1324 Sokak'ta bulunan tek katlı evde kızı Saliha Akkuzu ile yaşayan Döne Karadeniz (48), damadı Ünal Akkuzu'nın 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 3 yıldır cezaevinde bulunduğunu belirtti. Karadeniz, cezaevinden izinli çıktığını öğrendikleri damadı ile kızının boşanma davalarının devam ettiğini, kendisinin ise sürekli ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. Karadeniz, damadı Ünal Akkuzu'nun Çorum Açık Cezaevi'nden izinli olarak çıktığı gün can güvenlikleri nedeniyle evlerini terk edip yakınlarının yanına yerleştiklerini belirterek şunları söyledi:

"Damadımın izinli olarak cezaevinden çıktığı gün evimizi terk edip, yakınlarımızın yanına yerleştik. Öldürülmekten korktuk. O da cezaevine tekrar dönmeyip firar etmiş. Kırıkkale'ye gelerek, evin çatı kısmından içeri girmiş. Evdeki eşyaların üzerine yağ döküp zarar vermiş. Fotoğraflarımızı parçalamış. İki gün evde kalmış, yemek yemiş, duvarlara fotoğraflarımızı yapıştırıp, üzerlerine tabanca mermisi koymuş. Komşularımız telefonla aradı, evin camının açık olduğunu söylediler. Biz de polisi aradık. Ekipler, bana ve kızıma zarar gelmeden, cezaevi firarisi olan Ünal Akkuzu'yu evin yakınlarında yakaladı."

Ünal Akkuzu çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklanıp, Kırıkkale'ye bağlı Sulakyurt ilçesinde bulunan kapalı cezaevine gönderildi.



EG(AY/COŞ)