Olay dün saat 11.00'da Hüseyin- Fidan Aktaş çiftinin Mehmetçik Mahallesi Hizmet Sitesi Birlik Apartmanı 7'nci katlarındaki evlerinden koku geldiğinin komşuları tarafından ihbar edilmesiyle ortaya çıktı. Yaklaşık 2 yıl önce özel bir televizyon kanalında katıldıkları evlilik programında tanışarak evlenen Hüseyin Aktaş ile Fidan Aktaş çiftinin oturduğu eve gelen polis, yoğun koku üzerine kapıyı çilingire açtırdı. Eve giren polis, Hüseyin ve Fidan Aktaş'ın evin iki ayrı odasında cesetlerini buldu. Fidan ve Hüseyin Aktaş'ın bıçakla boğazları kesilerek öldürüldükleri anlaşıldı.

Komşularının, Fidan Aktaş'ın ilk evliliğinden olan oğlu F.E.'yi bir süre önce evden çıkarken gördüklerini söylemesi üzerine Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Evde yapılan incelemede çifte ait ziynet eşyalarının ve cep telefonlarının olmadığı öğrenildi.

Araştırmayı genişleten polis Mustafa Aktaş'ın cep telefonunun 100'üncü Yıl Bulvarı üzerindeki bir telefoncuya satıldığını belirledi. Yapılan incelemede telefonu satan kişinin B.G. olduğunu ve yanında da başka bir erkek arkadaşı bulunduğu öğrenildi. B.G.'nin Fidan Aktaş'ın oğlu F.E.'nin arkadaşı olduğunu tespit eden polis, yaptığı çalışmada B.G.'yi yakalayarak gözaltına aldı. B.G., ifadesinde F.E.'nin cezaevinden firar ettiğini ve kendisinin kimliği olmadığı için bir telefonu satmasını istediğini hatta birlikte telefoncuya giderek sattıklarını söyledi.

Hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu Antalya E Tipi Cezaevi'nden 10 Temmuz'da firar eden F.E.'nin 12 Temmuz'da annesinin evine para istemek için gittiği, ancak para alamayınca anne ve üvey babasının boğazlarını keserek öldürüp ziynet eşyaları ve cep telefonunu gasp ederek kaçtığı belirlendi.

Cinayetten bir gün sonra Alanya'da firardan yakalanan F.E.'nin tekrar aynı cezaevine konulduğu ortaya çıktı.