Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınlar arasında yer alan Emlak Yönetimi Daire eski Başkanı Selçuk Savcı, Çankaya otoparkı ihalesindeki usulsuzlük iddialarıyla ilgili tutuklandı. 7 ay cezaevinde kalan Savcı, geçen cuma günü görülen ikinci duruşma sonrasında, yeni çıkan şartlı salıverme yasanının ev hapsi şartından yararlandırılarak tahliye edildi.

Buca Cezaevi'nden çıkan Selçuk Savcı, yıllardan bu yana hayatını geçirdiği Bostanlı'daki evine yerleşti. Savcı, artık mahkemenin kararı değişinceye kadar kapı dışına bile çıkamayacak. Dışarıdaki yaşamı sadece evinin balkonundan izleyecek olan Selçuk savcı, 7 ay süren tutukluğunu değenlendirdi. Türkiye'nin en objektif ve şeffaf ihalelerinden birisini yapmalarına rağmen bundan suç çıkartılarak tutuklandığını dile getiren Savcı, şöyle dedi:

"Neden tutuklandığımı, 7 ay neden cezaevinde kaldığımı ve neden ev hapsi şartıyla salıverildiğimi anlamış değilim. Cezaevinde hırsızlık yapmış, uyuştdurucu satmış ve cinayet işlemiş adli suçlularla birlikte kaldım. Bana iyi davrandılar ama hırsızlar 1.5 ay yatıp yatıp çıkıyorlardı. Mecazi anlamda da olsa insanın hırsız olası bile geliyordu orada. Normal hayatımda fırsat bulamadığım şeyleri yapmaya başladım. Bol bol kitap okudum, koğuş arkadaşlarımla konuşup onlara da kitap okuma alışkanlığı kazandırdım."

CEZAEVİNDE YENİDEN BAŞKANLIĞI SEÇİLDİ

Tutuklu bulunduğu sırada Harita ve Kadastro Mühendisleri İzmir Şube Başkanlığı'na da ikinci kez seçildiğini söyleyen Selçuk Savcı, şöyle devam etti:

"Ben seçilmek istemedim aslında ama arkadaşlarımız bana destek verdi ve yeniden seçti. Şubemize üye her görüşe bağlı üyelerimiz destek verdi bana. Bu da benim suçsuz olduğuma olan inaçlarını gösterdi. Cezaevinde bulunduğum sürede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu, CHP milletvekilleri biran olsun yalnız bırakmadı. Hatta uzun yıllardır göremedeğim arkadaşlarımıdan mektuplar ve kartlar aldım. Bunlar beni orada hayata bağladı." 

Selçuk Savcı'nın ev hapsi yaşayacağı yeni yaşamındaki en büyük destikcisi ise yıllardır birlikte yaşadığı ablası Nalan Savcı oldu. Nalan Savcı'da kardeşinin bir an olsun yanından ayrılmıyor.



TY(AÖ/İD)