Aliağa Şakran Cezaevi'nde bulunan Pervin Şenel Genç, tutuklandıktan bir süre sonra başladığı ve el yazısıyla yazdığı mektuplarına devam etti. Büyükşehir Belediyesi’nde birimlerin kapılarına asılan Genç mektubunun başında çalışma arkadaşlarına duruşmalarda verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Genç, “Bana tahliye verilmedi, verilmesin. Bugün verilmez 3 ay sonra, 6 ay sonra veya 1 yıl sonra mutlaka verilecek. Geçen yıl tutuklandığımda en çok endişe duyduğum unutulmaktı. Ama 15 aydır olan desteğinizi, karar açıklandığında isyanınızı, üzüntünüzü görünce, yanıldığımı anladım. Cuma akşamı cezaevi betonlarının içine dimdik girebildiysem sizlerin desteği sayesindedir” dedi.

Kendisinin 3 ay daha cezaevinde kalacak olmasından çok Hilmi Özen, Selçuk Savcı, Mehmet Sayar ve Ali Sabuktay’ın konutunu terk etmeden adli kontrollü tahliye kararlarını içine sindiremediğini belirten Genç, üç ay daha sabredeceğini, bekleyeceğini söyledi. Genç, sağlığı bozulmadığı takdirde 3 ay, 6 ay, veya 1 yıl sonra yine belediye çalışanlarının arasında olacağını belirterek, yine kaçma tehlikesi, örgüt kurup yöneticisi olduğu gibi saçma gerekçelerle tutukluluğunun devam ettiğini belirtti. Genç şöyle devam etti:

ÖRGÜTÜMÜZ İZMİR HALKINA HİZMET VERMEK ZORUNDA

“Ama ne mutlu bana örgüt yöneticisi olarak tutuklu olsam da üyelerim dışarıda. Demek ki benim örgütüm faaliyetine devam ediyor, edecek. Örgütümüz tabii ki faaliyetine devam ediyor olacak. Çünkü bizler 5216 ve 5393 sayılı kanunlarda yönetilmek üzere belediye örgütünün çalışanlarıyız. Teşkilatımız faaliyetleri asla aksayamaz. Bizim örgütümüz yasalar gereği 24 saat doğumdan ölüme her alanda İzmir halkına hizmet vermek zorunda. Böyle bir örgütün yöneticisi olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Yönetici olarak diyorum ki 5393 ve 5216 sayılı kanunların örgütümüze verdiği görevleri aksatmadan yürütün. Otobüsler, metro, gemilerin seferleri aksamasın. Şu yaz günlerinde halk susuz kalmasın. Parklarımızın yollarımızın çiçekleri solmasın. Kamunun parası yine doğru yerlerde kullanmaya devam edin. Yine kooperatiflerden alışveriş yaparak köylüye, üreticiye destek olmaya devam edin. Yaş haddine kadar zamanım var. Bu talimatları sizlere yazılı olarak değil, sözlü olarak vereceğim günleri heyecanla bekliyorum.”

Genç, 9 Temmuz günü yazdığı mektubun sonuna ise “Genel Sekreteriniz Pervin Şenel Genç tutuklu. (434+90)” imzası attı. Rakamlarla cezaevinde yattığı günleri ve yatacağı günleri hatırlattı.


UB(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)