Turgutlu'da 30 yaşındaki Fikret Koyuncu, 4 yıl önce iddiaya göre, konuşmadığı kayınbiraderi Oktay Karaağaçlı’yı tabancayla vurup öldürdü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Fikret Koyuncu ile ağabeyi 35 yaşındaki Tayfun Koyuncu yakalanıp mahkemece tutuklandı. Koyuncu kardeşler 2010 yılında kendi istekleriyle Balıkesir Kepsut L Tipi Cezaevi’ne nakledildi.

Turgutlu oto tamirciliği yapan Hacı Mustafa Koyuncu, iki evladını ziyarete gittiği cezaevinde, çocuklarına işkence yapıldığını öne sürdü. Konuyla ilgili önce Adalet Bakanlığı’nı aradığını belirten baba Koyuncu, "Telefona çıkan bir görevli, koğuşlarda güvenlik kamerası olduğunu ve işkence yapılamayacağını söyledi. Ancak ben çocuklarımla yüzyüze görüştüğümde, bana işkence gördüklerini söylediler" dedi.

AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Adalet Bakanlığı aracılığıyla bir sonuca ulaşamadığını dile getiren Hacı Mustafa Koyuncu, oğlu Fikret Koyuncu’nun iki aydır açlık grevi yaptığını belirtti. Baba Koyuncu, "Ziyarete gittiğimde, çocuklarımın yüzü gözü şişti. Çocuklarım ve ben cezaevine müfettiş gönderilmesini istiyoruz. Evlatlarımın geleceğinden endişeliyim. Cezaevindeki Baş Müdür ile yardımcısı, çocuklarıma işkence yapılması için diğer mahkumları yönlendiriyormuş. Bunu ziyaret sırasında çocuklarımdan duydum. Turgutlu Savcılığı’na gidip suç duyurusunda bulundum. Yetkililerden yardım istiyorum. Çocuklarımın ölmesini istemiyorum. Fikret iki aydır tepki göstermek için açlık grevinde" diye konuştu.