Olay, Aydın Kapalı Cezaevi'nde geçen cuma günü akşam saatlerinde meydana geldi. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Hakan Durmuş, aile içinde çıkan bir kavga sonrası ailesinin şikayetçi olması üzerine 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir süre önce eşinden boşanan ve bir çocuğu olan Hakan Durmuş, Tarsus'tan İzmir'deki ağabeyi İrfan Durmuş'un yanına geldi. İzmir'de polis ekiplerinin yaptığı uygulamada 2.5 yıl hapis cezasıyla arandığı belirlenen Hakan Durmuş gözaltına alındı, önce Buca, ardından da Çine Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Yaklaşık 4 ay önce Aydın Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen Hakan Durmuş, psikolojik rahatsızlığından dolayı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. Tedavisi tamamlanan Durmuş, geçen cuma günü taburcu edildi ve cezaevine döndü. Cezaevinde Hakan Durmuş'un bulunduğu hücrede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden infaz koruma memurları, müdahale etmek istedi, ancak uzun süre hücreye girilemedi. Alevlerin arasında kalıp yaralanan Hakan Durmuş, hücreden çıkartıldı ve ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan Hakan Durmuş, daha sonra İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Durmuş, hayati tehlikeyi atlatamadı.

AĞABEY: KARDEŞİM KENDİNİ YAKMIŞ OLAMAZ

Hastanede yaşam mücadelesi veren Hakan Durmuş'un İzmir'de işletmecilik yapan ağabeyi İrfan Durmuş, olayın örtbas edilmeye çalıştığını öne sürdü. Ağabey Durmuş, "Cezaevi yönetimi, sigara ile yatağını tutuşturduğunu ve kendisini yaktığını söyledi. 2 saat 10 dakika yanan hücrede kalan kardeşimin, kapıyı arkadan kemeriyle bağladığını söylediler. Ancak, hücrede olan bir mahkumun kemer, ayakkabı bağı gibi malzemelerinin yanında bulunmaması gerekiyor. Biz bu durumu inandırıcı bulmadık. Kardeşim kendini yakmış olamaz. Olayın araştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.



CU(AÖ/BT)