Olay, geçen 10 Ağustos günü, Aydın Kapalı Cezaevi'nde meydana geldi. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen Hakan Durmuş, aile içinde yaşanan bir kavga sonrası yapılan şikayet üzerine 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir süre önce eşinden boşanan bir çocuk babası Hakan Durmuş, Tarsus'tan İzmir'deki ağabeyi İrfan Durmuş'un yanına geldi. İzmir'de polis ekiplerinin yaptığı uygulamada 2.5 yıl hapis cezasıyla arandığı belirlenen Hakan Durmuş tutuklanarak önce Buca, ardından da Çine Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Yaklaşık 4 ay önce Aydın Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen Hakan Durmuş, psikolojik rahatsızlığından dolayı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Durmuş, cezaevine dönen Hakan Durmuş'un bulunduğu hücrede 10 Ağustos'ta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden infaz koruma memurlarının uzun süren çabaları sonucu alevlerin arasından çıkardığı Durmuş, Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 gün yoğun bakımda kalan Hakan Durmuş daha sonra İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede tedaviye alınan Durmuş, bugün hayatını kaybetti. Ailesi, Durmuş'un cenazesini defnetmek üzere memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'ne götürdü.

KÖ (SSA) (FOTOĞRAF)