Gazi Mahallesi'ndeki Samsun E Tipi Cezaevi önünde dün meydana gelen olayda, iddialara göre Eşref Oktav geçen yıl kardeşi Turan Oktav'ı çıkan kavgada tabancayla vurarak öldüren Aydın Murat Aşkın'ın ailesini takibe aldı. Eşref Oktav, yaklaşık 6 ay önce kardeşini öldüren kişinin babası Fehmi Aşkın ile kardeşi Muhammet Aşkın'ın içinde bulunduğu otomobili Kalaşnikof ile taradı; ama şans eseri kimse yaralanmadı. Dün de baba ve oğlunun cezaevinde bulunan Aydın Murat Aşkın'ı ziyarete gideceklerini öğrenen Eşref Oktav beklemeye başladı.

Eşref Oktav, kısa süre sonra gelen ziyaretçiler arasında bulunan baba ve oğlunu görerek ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu kafasından vurularak ağır yaralanan Muhammet Aşkın özel bir hastaneye, göğsünden vurulan baba Fehmi Aşkın ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Baba Fehmi Aşkın'ın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ederken, oğlu Muhammet Aşkın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olaydan sonra yakalanan Eşref Oktav, Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından bugün nöbetçi Mahkemeye sevk edildi. Şüpheli adliyeye getirilirken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Çelik yelek, polis yeleği ve şapkası takılan Eşref Oktav, adliye binasına da arka kapıdan sokuldu. Buradaki ifadesinde Oktav, "Bunlar 2011 yılında benim kardeşimi öldürmüşlerdi. Bende kardeşimin intikamını aldım" dedi. Şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.