Geçen yıl hırsızlık suçundan tutuklanan Sultan F., Karataş Kadın Cezaevi'nde kalırken, bir koğuş arkadaşı aynı suçtan Kürkçüler Cezaevi'nde yatan Kenan B. ile mektup arkadaşı olabileceğini söyleyip, fotoğrafını gösterdi. Sultan F. teklifi kabul ederek Kenan B. ile mektuplaşmaya başladı. İki ay kadar önce cezaevinden tahliye olan Sultan F. ve Kenan B. birlikteliklerini sürdürüp, kendilerine aile görüntüsü vererek birlikte hırsızlık yapmaya başladı. Özellikle apartmanlara birlikte girip, dış kapı göbeklerini söken sevgililer, birçok evi soydu.

CEP TELEFONUNU DÜŞÜRÜNCE YAKALANDI

En son geçen 24 Mart'ta Yeşilyurt Mahallesi'ndeki bir apartmandaki daireye giren Sultan F. ile Kenan B. evden LCD televizyon çalarak kaçtı. Evin sahibi girdiği dairesinde hırsızlık yapıldığı fark edip polise ihbarda bulundu. Yapılan araştırmada şüphelilerden birinin cep telefonu yerde bulundu. Polisin yaptığı araştırmada cep telefonunun Sultan F.'ye ait olduğu saptandı ve şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen Sultan F. ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, hırsızlıkları kendisinin değil, sevgilisi Kenan B.'nin yaptığını iddia etti. Suçsuz olduğunu savunan Sultan F., "Benim bu işlerde suçum yok. Tek suçum Kenan B.'nin sevgilisi olmamdır. Hırsızlıkları ben yapmadım. Suçlu Kenan'dır" dedi.

Sultan F., sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis diğer hırsızlık şüphelisi Kenan B.'yi arıyor.



MK(OA/CK)



Sultan F.: Figen

Kenan B.: Balık