Soma İlçesi Kurtuluş Mahallesi Çelitli Sokak Arıcan Apartmanı’nda geçen 23 Haziran’da komşusunun evine izinsiz girdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Yaramaz, sevk edildiği  mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere Akhisar İlçesi Cezaevi’ne konuldu. Kadir Yaramaz, geçen 6 Aralık'ta yapılan duruşmada, diğer tutuklu veya hükümlülerden işkence gördüğünü iddia etti. Bu duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kadir Yaramaz'ın sırtındaki yanıkların büyük ölçüde iyileştiğini gören yakınları kendisini Soma’daki evlerine götürüp burada tedavisine devam edildi. Kadir Yaramaz, cezaevinde 9 mahkumun kendisine işkence yaptığını öne sürdü. Yaramaz, şu iddialarda bulundu:

"30 Kasım’da, bilmediğim bir nedenle cezaevindeki 7 tutuklu veya hükümlü beni dövdü. Daha sonra 2 kişi yanıma gelip, 'Gel senin koğuşunu değiştireceğiz' diyerek başka bir koğuşa götürdü. Gittiğim koğuşta üzerime önce soğuk su döküp dövdükten sonra, elektrikli su ısıtıcısı ile ısıttıkları kaynar suyu sırtıma döktüler. Hastaneye kaldırıldığımda 2'nci derece yanık olduğunu öğrendim. 6 Aralık’taki duruşma sırasında hakime de yaşadıklarımı anlattım. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım."

HUKUKSAL MÜCADELE BAŞLATACAKLAR

Anne, 48 yaşındaki Perihan Yaramaz, duruşmada 4 çocuğundan ikincisi Kadir Yaramaz’ın sırtındaki yanıkları gördüğünde neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Anne Perihan Yaramaz, "Biz oğlumuzu cezaevine sağlam gönderdik. Mahkemeye çıktığında yanıklar içerisinde gördüm. Üzerimden sanki kaynar sular boşaldı. Oğlumun, psikolojik rahatsızlığı var. Cezaevine girmeden önce tedavi görüyordu. Benim oğluma işkence yapmışlar. Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. İşkence yapanlar kimse cezasını çeksin. Benim oğlum yandı, başka kimseler yanmasın."

Anne Perihan Yaramaz, oğlunun davasında karar duruşmasının 25 Nisan 2013 tarihinde yapılacağını söyledi.

Baba Yakup Yaramaz ise, oğlu Kadir Yaramaz’a kaynar su döküp işkence yapanların en kısa zamanda cezasını görmesi için gereken hukuksal mücadeleyi yapacaklarını kaydetti.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, cezaevindeki olay ve iddia ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtirken, "Süreç gizli olarak devam ediyor. Bu konuyla daha fazla bilgi veremem" dedi.