Merkez Nilüfer ilçesi Minareli Çavuş Mahallesi'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi önünde geçen mart ayında meydana gelen olayda, İnegöl ilçesinde 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan aldığı 4 yıl 2 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aygün Nice, İnegöl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki polis memuru nezaretinde Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

POLİS ARACININ ÖNÜNÜ KESİP KAÇIRDILAR

aracının önü Aygün Nice'nin yakınları olan 15 kişi tarafından kesildi. Sanıkların yere düşürdükleri polis memuru Celal Kaplan başını çarparak yaralanırken, diğer polis memurunu da ektisiz hale getiren şüpheliler Nice’yi başka bir araca bindirerek kaçırdı. Saniye saniye MOBESE kameralarına yansıyan olayın ardından 7 şüpheli polis tarafından gözaltına alınırken, Aygün Nice ise ortadan kayboldu. Adliyeye sevk edilen ve aralarında Aygün Nice’nin yakınlarının da bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. 

İDDİANAME HAZIRLANDI

Firari sanık Aygün Nice ve tutuklu diğer 7 sanık hakkındaki savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı, Aygün Nice’nin kaçırılmasına yardım ettikleri iddia edilen tutuklu sanıklar Gülizar Nice (63), Kenan Karan (41), Ferhat Yavuz (26), Emrah Aygül (30), Gülizar Nice (19), Mukaddes Karan (42) ve Ahmet Tezgi (25) hakkında 'kasten yaralama', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'hükümlü veya tutuklunun kaçırılması' suçlarından ayrı ayrı 26 yıla kadar hapis cezası talep etti. Halen yakalanamayan Aygün Nice hakkında ise 'kasten yaralama', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'firar' suçlarından 19 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi. 



SB(FK/COŞ)