Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Uyuştucu ticareti yapmak' suçundan gözaltına alınıp tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen 3 çocuk annesi Aygün Nice'ye yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Aygün Nice'ye verilen bu ceza daha sonra Yargıtay tarafından onandı. Kalan cezasını çekmek üzere polis tarafından aranan Aygün Nice, dün yol kontrolü yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Emniyet Müdürlüğ'ne buradan adliyeye götürülüp daha sonra hakkındaki 'Gıyabi tutuklama' kararı vicaiye çevrilen Aygün Nice, E Tipi Cezaevi'ne konulması için 2 polis nezaretinde İnegöl'den Bursa'ya getirildi.

Aygün Nice'nin yakalandığını öğrenen akrabaları, kadınının teslim edileceği Merkez Nilüfer İlçesi Minareli Çavuş Mahallesi'nde bulunan Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi önüne iki araç ile gelip beklemeye başladı. Aygün Nice'nin içersinde bulunudğu polis aracını görünce otomobilden çıkan kişiler polislere saldırdı. Başına mermer ile vurdukları polis Celal Kaplan'ı yaralayıp diğer arkadaşını etkisiz hale getiren saldırganlar Aygün Nice'yi araçtan çıkartıp çalışır halde beklettikleri otomobillerden birine bindirip hızla kaçtı.

Bu sırada devriye gezen polis ekipleri ve görevli jandarma olaya karışan 3 kişiyi yakaladı. Yaralı polis memuru Celal Kaplan kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayı öğrenen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya cezaevi önüne gelip gelişmeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra yaralı polisi hastanede ziyaret edip "geçmiş olsun" diyen Kahya, "Zanlılardan üçü yakalandı. Diğerleride en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilecek" dedi.

Bu arada Aygün Nice'yi cezaevine teslim etmek isterken uğradıkları saldırı sonucu yaralanıp, etkisiz hale getirilen iki polis memurunun,o olayda ihmallerinin olup olmadığı araştırılıyor.

EŞİNİN CENAZESİNDE GÖZYAŞI DÖKMÜŞTÜ

Uyuştucu ticareti yapmak suçundan yakalandıktan sonra cezaevine teslim edileceği sırada kaçırılan Aygün Nice'nin eşi Vural Nice, 2000 yılında Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınar Mahallesi Vişne Caddesi'nde, 500 lira alacağı yüzünden tartıştığı at arabası ile hurdacılık yapan akrabası 38 yaşındaki Ayhan Pek'i öldürdü. Yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Vural Nice tahliyesine kısa süre kala iyi hali nedeniyle Gemlik Açık Cezaevi'ne nakledildi. Daha sonra Bursa Cezaevi'nin otoparkında çalışan Vural Nice, öldürdüğü akrabasının yyakınları tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Eşinin ölüm haberini öğrenince sinir krizi geçiren Aygün Nice güçlükle sakinleştirildi.



HT,SB,FK(FK/İD)