Bursa Cumhuriyet Savcılığı, geçen yıl temmuz ayında yapılan bir ihbar sonucu Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi, cezaevi tekstil atölyesi İnfaz Koruma Başmemuru Ali Özdamar (55), İnfaz Koruma Memuru Kemal Önder (35), İnfaz Koruma Başmemuru Mustafa İrven (42) ve İnfaz Koruma Memuru Murat Yavaşcan (40), cezaevinde kalan başka bir suçtan hükümlü İbrahim Halil Maraş (45) ile dışarıda olan kardeşleri Mehmet Ali (28) ve Mahmut Maraş'ı (33) gözaltına aldı.

Cezaevi Müdürü ve infaz koruma memurları, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan cezaevinde yatan İbrahim Halil Maraş’a elektronik cihaz temin edip talimatlarını yakınlarına ulaştırmak, cezaevine telefon ve sim kart sokmak, cezaevinde kalan bazı mahkumları ise görüş günü olmadığı halde yakınları ve arkadaşlarıyla yüz yüze ve elektronik yöntemle görüştürmekle suçlandı.

Adliyeye sevk edilen sanıklardan İnfaz Koruma Başmemuru Mustafa İrven ile İnfaz Koruma Memuru Murat Yavaşcan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 6 sanık tutuklanıp H Tipi Cezaevi’ne konulduktan 8 ay sonra tahliye edildi.

SON KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Haklarında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Rüşvet almak ve vermek', 'Görevi kötüye kullanmak', 'Cezaevine haberleşme aracı sokmak' ve 'Taşıt Kanunu'na aykırılık' suçlarından görülen davanın karar duruşmasında Murat Yavaşçan, Kemal Önder, Ali Özdamar ve Mustafa İrven hazır bulunurken diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, kısa bir aranın ardından kararını veren mahkeme heyeti eski Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi'ye 'Haksız menfaat sağlamak' suçundan 1 yıl 10 ay 27 gün, 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 5 ay, 'Taşıt kanununa aykırılık' suçundan ise 25 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İnfaz Koruma Başmemuru Ali Özdamar ile İnfaz Koruma Memuru Kemal Önder’e de 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 5’er ay hapis cezası veren mahkeme bu cezaların da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Rüşvet almak, Rüşvet vermek ve Görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanan diğer sanıklar ise tüm suçlamalardan beraat etti.