Maltepe 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu Çağdaş Ulus’a ‘cezaevinde gardiyanlar tarafından tuvaleti temizlemesi için baskı yapıldığı’ iddiasıyla Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma yürütüldü. Soruşturma kapsamında Maltepe 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürü Recep Güven, savcılığa bilgi notu gönderdi. Güven’in bilgi notunda şu tespit yapıldı:


“Adı geçen tutuklunun her ne kadar örgütten ayrıldığına dair beyanları olsa da kuruma geldiğinden bu yana ‘örgüt elemanı tavrı’ ile kurumumuzda kalmaktadır."


“CEZAEVİ MÜDÜRÜ SORUŞTURMA SÜRECİNİ ETKİLEMEYE GAYRET ETTİ"


Bunun üzerine Ulus’un avukatı Hüseyin Ersöz, Kartal Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Ulus’un Masumiyet Karinesi'nden faydalanmakta olan bir tutuklu olduğuna dikkat çekilerek “Oysaki Maltepe 1 No’lu Cezaevi Müdürü Recep Güven, sorumlu bir idareciden beklenen davranışı sergilememiş, mesnetsiz ve dayanaksız bir takım ifadeleri bilgi notuna yazmak suretiyle devam eden bir soruşturma sürecini etkileme gayretine girmiştir" denildi.


“BİLGİ NOTUNDA İFTİRA BİLGİLER VAR"


Bu bilgi notunun açıkça iftira içeren asılsız ve dayanaksız bilgiler içerdiği belirtilen dilekçede, “Müvekkilin örgüt elemanı tavrı ile Maltepe Ceza İnfaz Kurumu'nda kaldığı iddiası ortaya atılmıştır ki bunun dayanağının ne olduğunu anlamlandırmak mümkün değildir. Müvekkil ne yapmıştır ki kendisi hakkında böyle bir iddia şüpheli Recep Güven tarafından ortaya atılmaktadır. Buradaki asıl mesele müvekkilin kendisine karşı yapılan kötü muameleyi şikayet konusu yapması ve gerek Adalet Bakanlığı gerekse Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu hususta bir soruşturma yürütülmesidir. Bundan rahatsız olan şüpheli Recep Güven, asılsız ve dayanaksız iftiralar içeren bilgi notunu resen kaleme alarak Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermiştir" ifadeleri kullanıldı.


“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI"


Cezaevi müdürü Recep Güven’in "İftira", "Görevi Kötüye Kullanma", "Suç Uydurma" ve "Yargı Görevi Yapanı Etkileme" suçlarını işlediği belirtilen dilekçede, Güven hakkında soruşturma başlatılarak dava açılması talep edildi.


(BB)