Merkez Nilüfer ilçesi Minareli Çavuş Mahallesi'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi önünde geçen mart ayında meydana gelen olayda, İnegöl ilçesinde 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan aldığı 4 yıl 2 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aygün N. İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Nice, daha sonra cezasını çekmek için iki polis memuru ile kadın koğuşunun bulunduğu Bursa E Tip Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

POLİS ARACININ ÖNÜNÜ KESİP KAÇIRDILAR

Polis kontrolünde taksi ile cezaevi önüne getirilen Aygün N. burada, aracın önünü kesen 15 kişi tarafından kaçırıldı. Bu sırada kaçan Aygün N. bekletilen bir başka aracı bindirilip olay yerinden uzaklaştırılırken peşinden koşan Polis Memuru Celal Kaplan, başıra sert  cisimle vurularak etkisiz hale getirildi. Olaydan sonra çevrede geniş güvenlik önlemi alan Bursa Polisi, Mobese kayıtları tarafından görüntülenen olayın ardından aralarından Aygün N.'nin oğlu A.N.'nin de bulunduğu yaşı küçük 7 kişiyi gözaltına aldı.

Çocuk Savcısı tarafından sorgulanan şüpheliler tutuklandı.

Bursa 1'inci Çocuk Mahkemesi'nde haklarında, 'Görevli memuru kasten yaralama', 'Hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istenen çocuk sanıkların yargılanması tamamlandı.

Mahkeme heyeti suçu sabit görülen A.N.'ye toplam 7 yıl 1 ay 10 gün, 14 yaşındaki B.N.'ye 1 yıl, 15 yaşındaki S.D.'ye 1.5 yıl, 16 yaşındaki E.Y'ye 2 yıl, 17 yaşındaki S.C.S'ye 2 yıl, 17 yaşındaki S.K'ya 2 yıl ve 15 yaşındaki O.T'ye 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme hakimi, A.N.'nin dışındaki çocuk suçlulara verilen cezaların hükmünün açıklanmasını geri bırakırken, 3 yıl boyunc denetimli serbestlik tedbirlerine tabi tutulmasını karar verdi.

Mahkeme sonunda açıklama yapan A.N'nin Avukatı Erdal Yıldız, müvekkili hakkında verilen 7 yıllık hapis cezasının hukuk kuralları çerçevesinde değil de “ibreti alem olsunö diye verilen bir karar olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

“Kararda, polis memurunun yaralanmasında mermer parçası kullanıldığı kabul edilerek, ceza miktarı 1 kat artırılmıştır. Fakat incelenen görüntü kayıtlarında bir mermer parçasına rastlanmamıştır. Polis memuru itmeye bağlı düşerek kafasını beton zemine çarpmak suretiyle yaralanmıştır. Yine mahkemece şartlar oluşmamasına rağmen, takdir indirim nedenlerini uygulanmamıştır. Ayrıca polis memurunun maddi zararını karşılama talebimiz de kabul edilmemiştir. Son olarak 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yaşı büyük sanıkların devam eden yargılamasında tutuklu hiç kimse kalmamıştır. 16 yaşında annesini koruma içgüdüsüyle hareket eden müvekkilimize verilen ceza miktarı yukarı hadden belirlenip kararla birlikte tahliye edilmemiştir. Müvekkilimizin tutukluluk durumuna itiraz edeceğiz. Dosyayı temyiz ettik. Adaletin yerini bulacağına inancımız tamdır."

Bu arada aynı olayla ilgili haklarında dava açılan yaşları büyük 7 tutuksuz sanığın 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davası devam ediyor. Halen firarda olan Aygün N'nin ise 19 yıla kadar hapsi isteniyor.



SB(FK/İD)