Güven Timleri, birçok suçtan aldığı 17 yıl 6 ay hapis cezasını çektiği Osmaniye Cezaevi'nde firar eden Şefik Akyürek'in, merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'nde saklandığı bilgisine ulaştı. Bölgede çalışma yapan sivil polisler, bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının sık sık eylem yaptığı mahallede bir parkta oturan Şefik Akyürek'i yakaladı. Kelepçelenmek istenen Akyürek, "Polis KCK operasyonu yapıyor" diye bağırarak yardım isteyince, ortalık karıştı. Bir grup PKK yandaşı, Akyürek'i kurtarmak için sivil polislere saldırdı.

KOMİSERİN SIĞINDIĞI KUYUMCUYU YAĞMALADILAR

Akyürek kargaşadan yararlanıp kaçarken, saldırganların elinden kurtulmak isteyen Komiser Yardımcısı Mehmet Özer, bir kuyumcuya sığınıp kepenklerini kapattırdı. Taş ve sopalarla kuyumcuya saldıran göstericiler kırılan vitrindeki altınları yağmaladı. PKK yandaşları zorla girdikleri kuyumcudan dışarı çıkarttıkları komiser yardımcısını linç etmek istedi. Kimliği belirlenemeyen bir kadın da komiseri kurtarmak için araya girerek saldırganları engellemeye çalıştı. PKK yandaşlarının saldırı anı da işyeri kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Komiser yardımcısı Mehmet Özer'in telsizden yardım isteği üzerine bölgeye gelen resmi ve sivil ekipleri gören saldırganlar ara sokaklara girerek gözden kayboldu.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis, saldırıyı gerçekleştiren 8 kişinin kimliğini saptadı. Şüphelilerden 3'ü yakalanırken, kaçan Şefik Akyürek ile onu kurtarmaya çalışan 5 kişi aranıyor.



FK(OA/COŞ)