Ambulansla getirildiği adliyede, tekerlekli sandalyeye oturtularak çıkartıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan Alişan, hastane yerine cezaevine götürülmesine tepki gösterdi. Emrah Alişan, "Beni niye hastaneye götürmüyorlar? Bana bu halde cezaevinde kim bakacak?" diye bağırdı.

DÜŞÜP FELÇ OLDU

2007 Eylül ayında Emrah Alişan'ın ağabeyi Mehmet Alişan, Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'nde tabancayla öldürüldü. Ağabeyinin öldürülmesinden sorumlu tuttuğu ve aynı mahallede oturdukları Murat Aksu'yu bir kaç gün sonra tabancayla yaralayan Emrah Alişan, yakalanmadan kısa bir süre önce, babaannesine ait evin damından düştü ve belden aşağısı felç oldu. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla hakkında dava açılan Alişan, yaralama suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

ANNESİ 155'İ ARADI

Cezası kesinleşen Alişan, 6 ay önce Osmaniye'deki Toprakkale Yarı Açık Cezaevi'ne konuldu. Omurilik felci nedeniyle yürüyemeyen, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin ihtiyaçlarını karşılamasında yardımcı olduğu Emrah Alişan, kalçasında çıkan yaraların tedavisi için 15 gün önce 5 günlüğüne izin alarak Adana'ya geldi. Tedavi olmayan, izin süresinin bitmesine rağmen cezaevine de geri dönmeyen Alişan'ı, annesi Şükran Alişan 155 polis hattını arayarak ihbar etti.

'BANA CEZAEVİNDE KİM BAKACAK?'

Polislerin yakaladığı Emrah Alişan, yürüyemediği için ambulansa bindirilip Adana Adliyesi'ne getirildi. Tekerlekli sandalyeye oturtulan Alişan, çıkarıldığı nöbetçi Adana 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklandı. Polislerin yardımıyla tekerlekli sandalyede adliye dışına çıkartılırken küfür eden Alişan, "Polis bana işkence yapıyor. Beni niye hastaneye götürmüyorlar? Bana bu halde cezaevinde kim bakacak? Böyle adalet mi olur" diye bağırdı. Güçlükle sedyeye yatırılan Alişan, adliye önünde bekleyen ambulansla Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Oğlunu ihbar ederek yakalatan Şükran Alişan ise polislere tepki göstererek, "Ben hastaneye götürülmesi için ihbar ettim, ama onlar cezaevine götürüyorlar. Ona kim bakacak? Yüreğim dağlanıyor. Ne olur oğluma yardım edin" diye konuştu.