Ortakent-Yahşi Beldesi'nde 25 yıl önce satın aldığı villasına yerleşerek yaşamını Bodrum'daki sokak hayvanlarına adayan ve sahneleri bırakan Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi Nigar Uluerer TRT Müzik kanalında 25 Mart'ta yayınlanacak 'Nerelerdesiniz' isimli program için saz heyeti ile kamera karşısına geçti. Sunuculuğunu sanatçı Uğur Çınar'ın, yönetmenliğini ise Sevinç Erol'un yaptığı çekimler, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e ait Manastır Otel'in havuz başında Bodrum Kalesi manzarası eşliğinde yapıldı. Çekimler öncesinde DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Nigar Uluerer, geçirdiği beyin kanamasından sonra kısa sürede toparlandığını ve sağlığının şu an için çok iyi olduğunu söyledi. TRT'nin programına değinen Uluerer, şöyle dedi:

"TRT’nin bir kenarda unutulan sanatçıları arayıp sorması, hatırlaması bizleri mutlu etti. Türkiye'de iz bırakan sanatçıların unutulması, vefasızlık, bizleri çok derinden yaralayan konular. Sanatın magazinleştirilmesine bir şey demiyorum ama geçmişteki sanatçılardan günümüzde çok azı ayakta kaldı."

Program sunucusu Uğur Çınar da, 2010 yılının Eylül ayında başlayan ve her hafta pazar  akşamları yayınlanan programda bugüne kadar Şükran Ay, İnci Çayırlı, Güzide Kasacı, Muzaffer Akgün ve Ela Altın gibi unutulmaz sanatçılara yer verdiklerini ve Bodrum'a da Nigar Uluerer için geldiklerini belirtti. Çınar, "TRT ekibi olarak ilk kez bir sanatçı için şehir değiştirdik, İstanbul dışında Bodrum'a gelerek bir sanatçımızı programa konuk ettik. Türk musikisine yıllarca hizmet etmiş olan değerlerimizi konuk ederek günümüz sanatseverlerine yeniden hatırlatabilmeyi, onların sanatına verdiği önemi, geçmişten günümüze yaşamlarını, sahnede yaşadıkları ilginç olayları paylaşmak istedik. Uluerer ile böyle bir programı yapmak benim için de onur verici" dedi.

Çınar ve Uluerer, daha sonra 'Ormancı' türküsünü beraber söyledi. Uluerer'in yaklaşık iki saat süren çekimler sırasında saz heyetinin çaldığı hareketli şarkılarda da çok neşeli olduğu dikkat çekti.



YA(İÖ/İD)