Şiddetli çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Resulayn İlçesi'nde seken şarapnel parçaları sınıra yakın noktada bulunan Ceylanpınar Devlet Hastanesi bahçesine düşmesi paniğe yol açtı.

Şarapnel parçalarının düştüğü hastanede bulunanlar ve görevliler panikle kaçışırken, polisler silahları ile siper alarak korunmaya çalıştı.

YARALILAR ŞANLIURFA VE MARDİN'E GÖNDERİLDİ

Sabaha karşı başlayan ve halen devam eden çatışmalarda yaralanan 30'u aşkın Suriyeli asker ve muhalif sınırı geçerek Şanlıurfa'ya geldi. Sınır hattında bulunan ambulanslara alınarak Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılar, burada yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa ve Mardin'deki hastanelere sevk edildi.

SINIRA SEVKIYAT BAŞLADI

Şiddetli çatışmaların başlaması üzerine Ceylanpınar'a, Şanlıurfa'da bulunan 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan aralarında obüslerin de bulunduğu zırhlı araçlar sevk edildi. Konvoy halinde yola çıkarılan zırhlı araçların sınır hattında konuşlandırılacağı bildirildi.

200 SURİYELİ SIĞINDI

İç karışıklığın ve çatışmaların devam ettiği Suriye'deki Resulayn İlçesi'nde son gelişmelerden tedirgin olan 200 kadar Suriyeli, sınırı geçerek askerlere teslim oldu. Türkiye'ye sığınan çoğu kadın ve çocuk sığınmacılar, işlemlerinin yapılması ardından Ceylanpınar ve Akçakale'de bulunan çadır kentlere gönderildi.



DHA(HK/İD)