Suriye'nin Resulayn ilçesinde muhalifler ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalarda seken kurşunla yaralanan öğretmen Yunus Tosun, öğretmenler gününü buruk sevinçle karşıladı. Sağlık durumu iyiye giden Tosun, okula gideceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Yakınları tarafından Ceylanpınar'daki evinde ziyaret edilen Tosun'u, öğretmenler gününde öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencilerini korumak için okul bahçesine çıktığını ve o sırada vurulduğunu söyleyen Tosun, "Çatışma seslerini duyunca dışarıya çıktım. Öğrencileri içeriye çağırmak için çıktığım sırada vuruldum. Bugün öğretmen günü ve öğrencilerim beni yalnız bırakmadı. Pazartesi yeniden okuluma gidip, öğrencilerimi eğitmek istiyorum" dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Gerginliğin adresi Ceylanpınar'da güvenlik önlemleri, BDP heyetinin gelişi öncesi en üst seviyeye çıkarıldı. Polis ve jandarma ekipleri, ilçe girişinde uzun namlulu silahlarla ve zırhlı araçlarla uyguluma noktası oluşturarak, şüpheli gördükleri araçları durdurarak arama yaptı. Sınır hattında da güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirilirken, mevzilerde askerlerin ve zırhlı araçların bekletildiği görüldü.

Öte yandan güvenlik önlemleri kapsamında ilçede durumundan şüphelenilerek durdurulan ve Suriye uyruklu olduğu saptanan 2 kişi de işlemleri yapılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu kişilerin yapılacak inceleme sonrası çadırkente yerleştirileceği veya sınır dışı edileceği bildirildi.



(HK/AAA)