Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Resulayn'da, geçen 8 Kasım'da başlayan çatışmaların ardından sınır hattında bulunan bazı köylerde kaçakçılık yapıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ve jandarma, kaçakçılığın sınır hattındaki 3 köyde yapıldığını ve bazı muhtarlar ile askerlerin de kaçakçılık şebekesinin içerisinde bulunduğunu saptadı. Güvenlik güçleri, takip sırasında şebeke üyelerinin, işbirliği yaptıkları askerlerin desteği ile sınırı geçerek  Suriye'den kaçak ürünleri yurda sokup haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON

Yapılan fiziki ve teknik takip sırasında; şebekenin üyelerini ve çalışma yöntemini saptayan güvenlik güçleri, savcılık izni ile sabah saatlerinde şebeke üyelerinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Saat 05.00 sıralarında 250 polis, 100 jandarma ve özel harekat birliklerinin katılımı ile Ceylanpınar ilçe merkezi ile Suriye sınırındaki Altın, Doruk ve Gümüş köylerine eş zamanlı baskınlar yapıldı. Yapılan baskınlarda adları açıklanmayan 2 uzman çavuş, 2 köy muhtarının da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuruna da el konuldu.

ŞÜPHELİLER ŞANLIURFA'DA

Şafak operasyonuyla gözaltına alınan 2'si uzman çavuş 20 şüpheli, sorgulanmak üzere Şanlıurfa'ya götürüldü. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanmasına başlanan şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cuma günü adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.



(HK/BT)