Çatışmaların meydana geldiği ve önemli ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Suriye'nin Resulayn İlçesi'nin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde askerler, sınır hattına 20 metre aralıklarla kazılan mevzilerde nöbet tutmaya başladı. Özellikle Suriyeli vatandaşların Türkiye'ye giriş yaptığı sınır hattı boyunca kazılan mevzilere 3'er asker yerleştirildi. Tüfekleri ile nöbet tuttukları mevzilerde askerler, sınırı geçmek isteyen Suriyelileri çıkış yapabilecekleri noktalara yönlendiriyor. Zırhlı araçların da kazılar mevzilere yerleştirildiği sınır hattında, askerler sürekli 100 metre uzaklıktaki Suriye'yi gözetliyor ve gelişmeleri anlık olarak üstlerine bildiriyor.

CEYLANPINAR'A ASKER VE POLİS TAKVİYESİ YAPILDI

Şiddetli çatışmalar sonrası günlerdir tedirginliğin hakim olduğu diken üstündeki ilçe Ceylanpınar'a, asker ve polis takviyesi yapıldı. Çatışmaların ardından Ceylanpınar'a; Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Adana, Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan çok sayıda polis, asker ve zırhlı araç takviyesi yapıldı.

VATANDAŞLAR UYARILIYOR

Polis ve askerler, sık sık sınır hattında gelişmeleri izleyen meraklı vatandaşları bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyarıyor. Polisler zırhlı araç megafonları ile vatandaşlardan çatışmalar sırasında ateşlenen mermilere ve şarapnel parçalarına hedef olmamaları için güvenli noktalara gitmelerini istiyor.



(HK/BT)