Suriye sınırındaki Ceylanpınar'a komşu olan Resulayn'da, ordu birlikleri ile muhalifler arasında 3 gün önce başlayan çatışmalar devam ediyor. Şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçtiği iddia edilen Resulayn, dün akşam saatlerinden itibaren ordu birlikleri tarafından top atışına tutuldu. Gece boyu devam eden top atışları, sınırın Türkiye tarafındaki Ceylanpınar'da korku ve tedirginliğin devam etmesine yol açtı.

SİLAH SESLERİ YENİDEN DUYULUYOR

Resulayn'da, sabah saatlerinde yeniden silah sesleri duyulmaya başlandı. Sınırda paniğe yol açan ve yaklaşık yarım saat süren seslerin, muhaliflerin ilçe semalarında keşif amaçlı uçuş yaptığı ileri sürülen bir helikopteri püskürtmek için ateşlenen silahlardan çıktığı kaydedildi.

SINIRA SİPERLER KAZILDI

Çatışmalar nedeniyle tedirginliğin sürdüğü Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırına yakın noktalara mevziler kazıldı. Güvenlik önlemelerinin en üst seviyeye çıkarıldığı Ceylanpınar'da, Suriye sınırına yakın noktalara kazılan mevzide bekletilen ve üzerinde uçaksavar bulunan zırhlı personel taşıyıcının olduğu bölgede, askerler sürekli olarak Suriye'yi izliyor. Mevzi kazılmayan bölgelerde ise silahlı askerler, sipere yatarak Suriye'yi eli tetikte izlemeyi sürdürüyor.

SURİYE'DEN KAÇIŞLAR SÜRÜYOR

Şiddetli çatışmaların tedirginliğinin yaşandığı Ceylanpınar'da, iç karışıklığın olduğu Suriyeliler'in gelişi de sürüyor. Olayların başlamasının ardından binlerce kişinin geldiği Ceylanpınar'a, dün gece ve bu sabah da sınır tellerini aşan yüzlerce kişi ulaştı. Savaştan kaçan Suriyeliler; Türkiye tarafında karşılanan Türk yakınları veya askerler tarafından teslim alındı. Askerlere sığınan Suriyeliler, işlemlerinin yapılmasının ardından Ceylanpınar ve Akçakale'de bulunan çadır kentlere yerleştirildi. Yetkililer, 3 gündür süren çatışmalar sırasında ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye gelenlerin sayısının 8 bini bulduğunu bildirdi.

'DIŞARI ÇIKMAYIN' ANONSLARI

Tedirginliğin yaşandığı ve güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı Ceylanpınar'da, yetkililer vatandaşlara dışarı çıkılmaması yönünde sık sık uyarı anonsları yapıyor. Kaymakamlık tarafından belediye hoparlörlerinden yapılan uyarı anonslarında; 'Mecbur kalmadıkça evlerinizden dışarı çıkmayın ve sınır hattından uzak durun' uyarıları yapılıyor. Sınır hattında çatışmaları izleyen meraklı vatandaşlar da zırhlı polis araçlarından yapılan anonslar ile uzaklaşmaları için sürekli olarak uyarılıyor.



(HK/BT)