Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Resulayn'da sabah saatlerinde başlayan silahlı çatışmalar devam ederken, sınır hattında gelişmeleri takip eden ve uyarılara rağmen dağılmayan meraklı vatandaşlar polislerin zırhlı araçlarından basınçlı su sıkılarak bölgeden uzaklaştırıldı.

Sabahtan bu yana devam eden ve zaman zaman şiddetlenen silah ve havan sesleri Ceylanpınar'da tedirginliğin sürmesine neden oldu. Resulayn'ın iç kesimlerinde, değişik bölgelerinde devam eden çatışmalar sonrası yüzlerce Suriyeli, panikle geldikleri ve daha güvenli olarak gördükleri Türkiye sınırında bekleyişlerini sürdürüyor. Yaşananların ardından Suriye sınırına gelen meraklı vatandaşlar da gelişmeleri yakından izliyor. Polislerin uyarısına rağmen bölgeden ayrılmayan meraklı vatandaşlar, zırhlı polis araçlarından basınçlı su sıkılarak püskürtülüyor. Resulayn'da halen silah ve patlama sesleri gelirken, güvenlik güçlerinin sınırda aldığı yoğun güvenlik önlemi de devam ediyor.

ÇATIŞMALARDA PYD'NİN HALK MECLİSİ BAŞKANI ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

Sabah saatlerinde muhalifler ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmada PYD'nin Resulayn Halk Meclisi Başkanı olduğu belirtilen Abit Halil'in öldürüldüğü ileri sürüldü. Çatışmalarda yaşamını yitiren Abit Halil'in ölümünün PYD güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmaları şiddetlendireceği de iddia edildi. Halen Resulayn'ın yanı sıra Derbesiye bölgesinde devam eden çatışmalarda yaşamını yitiren Resulayn Halk Meclisi Başkanı Abit Halil'in, son bombardımanın ardından bazı Kürt yayın organlarına verdiği demeçlerde, muhalifleri eleştirdiği ifade edildi.

Öte yandan halen yer yer süren çatışmalar nedeniyle Suriye'nin Kamışlı kentinden Resulayn'daki PYD'lilere takviye birliklerin gönderildiği de ileri sürüldü.