Şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'na geçen Resulayn'da, bu sabah saatlerinde duyulan silah seslerinin muhalifler ve PKK'ya yakınlığı ile bilinen Suriyeli Kürtler'in bağlı bulunduğu PYD arasındaki çatışmadan kaynaklandığı öğrenildi.

Şiddetli çatışma ve bombardımanın ardından birkaç gündür sessizliğin hakim olduğu Resulayn'da, saat 09.30 sıralarında yeniden çatışma başladı. Yarım saat süren yoğun silah sesleri, Türkiye tarafında da tedirginliğe yol açtı. Resulayn'ın iç kesimlerinden gelen yoğun çatışma seslerinin ardından güvenlik güçleri, önlem aldığı sınır hattında toplanan meraklı vatandaşları zırhlı araçlardan yapılan anonslar ile uzaklaşmaları konusunda sık sık uyardı. Bu arada sınır hattında bulunan bazı evlerde yaşayan vatandaşların da güvenlik amacıyla ilçe merkezine gittikleri görüldü.

Tedirginliğe yol açan çatışmanın PYD güçleri ile muhalifler arasında çıktığı öğrenildi. PYD güçlerinin ilçe merkezine kendi bayraklarını asmak istediği, muhaliflerin de buna karşı çıkmasıyla başlayan çatışmalarda yaralananlar olduğu ifade edildi. Sınırın iki tarafında da tedirginliğe yol açan çatışmaların, Resulayn'ın iç kesimlerinde yer yer devam ettiği bildirildi.

Çatışma seslerinin yoğunlaşmasıyla korkuya kapılan bazı Suriyeli aileler de sınır tellerinden geçerek Türkiye'ye sığındı. Askerler tarafından teslim alınan Suriyeliler, işlemleri yapıldıktan sonra çadır kentlere yönlendirildi.



AL,ÖŞ(HK/BT)