Ceylanpınar'a birkaç yüz metre uzaklıktaki Suriye'nin Resulayn İlçesi'nde, geçen 8 Kasım'da muhalifler ile ordu birlikleri arasında çatışma başladı. Suriye savaş uçaklarının da defalarca bombaladığı Resulayn'da yaşananlar üzerine Ceylanpınar'da bulunan okullar güvenlik amacıyla tatil edildi, sınır hattındaki evler boşaltıldı.

Tedirginliğe yol açan şiddetli çatışmaların ardından Resulayn'da geçen perşembe günü kontrol tamamen muhaliflere geçti. Muhaliflerin kontrolü ele almasının ardından çatışmalar durdu ve Ceylanpınar'da hayat normale dönmeye başladı. Son 3 gündür silah seslerinin kesilmesi üzerine Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ceylanpınar'da okulların açılması kararlaştırıldı.

Bu sabah yeniden okullarının yolunu tutan öğrenciler, sınıflarına girerek ders başı yaptı. Çok korktukları bir süreci geride bırakarak eğitime başlamalarının sevincini yaşadıklarını söyleyen öğrenciler, "Çatışmaların bitmesi hepimizi çok sevindirdi. Günlerce büyük korku ve tedirginlik yaşadık. Çatışmaların durmasıyla birlikte yeniden okulumuza, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza kavuştuğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Öte yandan, tedirginlik yaşayarak ilçeden ayrılan memur ve vatandaşların da çatışmaların durmasıyla birlikte Ceylanpınar'a döndükleri görüldü.



AL,ÖŞ(HK/BT)