Özalp İlçesi’nin Dorutay Köyü’nde yaşayan 4 çocuk annesi Aycan Çeliker, 3 yıl önce kızı Zehra’yı kayınvalidesine bırakarak akrabasının evine gitti. Evin önünde oynayan minik Zehra, bir anda ortadan kayboldu. Zehra’nın kaybolduğunu fark eden babaanne Zeliha Çeliker, hemen aile fertlerine haber vererek çocuğu aramaya başladı. Aramalar sonuç vermeyince, aile durumu jandarmaya ve Özalp Kaymakamlığı’na bildirdi. Özalp Kaymakamlığı, jandarma ve köylüler minik Zehra’nın bulunması için adeta seferber oldu. Arama çalışmalarına iz süren köpekler de getirilirken, jandarma ekipleri de köy içerisinden geçen derede uzunca bir süre arama yaptı. Köydeki evler, fosseptikler bile açılarak içleri kontrol edildi. Ancak tüm aramalara rağmen minik Zehra bulunamadı. Minik Zehra, akrabaları ve aynı zamanda komşuları olan Derya Tunç'un çeyiz sandığında 23 gün sonra ölü olarak bulundu.

ÖNCE İTİRAF, SONRA İNKAR ETTİ

Olayın ardından gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Derya Tunç hakkında, 'Tasarlayarak kasten çocuk öldürmek' suçundan Van 27nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.Tunç, verdiği ilk ifadesinde suçunu itiraf ederken, daha sonra Zehra'yı kendisinin öldürmediğini söyledi.

Van 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Derya Tunç, cinayeti kendisinin işlemediğini iddia ederek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Tunç'a, 'Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiyi öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verirken, suçun işleniş biçimi, suç işleme kastının yoğunluğu, sanığın şahsi ve sosyal durumunu dikkate alarak, cezada indirim uygulamadı.



GÖ(FE/COŞ)