Serinhisar’da yaşayan 11 yıllık evli 31 yaşındaki Emel ve 35 yaşındaki Ahmet Necip Korubeyli çiftinin 2010 yılı Mart ayında 'Ceyda' adını verdikleri üçüncü kızları dünyaya geldi. Anne karnındayken kalbinde delik bulunduğu anlaşılan ve dışkı yuttuğu için ciğerlerinde enfeksiyon olan bebek, doğumun ardından İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Buradaki tedavisi sırasında minik Ceyda’nın nadir görülen, zeka geriliği, duygusal dengesizlik, kaslarda güç kaybı ve cücelik, iştah bozukluğuna bağlı obezite ile yüksek veya düşük ateşe neden olan genetik 'preder will' hastası olduğu belirlendi.

Doğumdan sonra yaşadıkları süreci anlatan Ahmet Necip Korubeyli, psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan eşinin, kabullenmediği bebeğini 2 ay sonra hastanede bırakıp eve döndüğünü anlattı. Korubeyli, "Hastane yetkilileri, bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileriyle irtibata geçmiş. Yaşananları duyunca İzmir’e gidip, kızıma tedavisinin sürdüğü 1 ay boyunca refakat ettim. Doktorlar, belirli aralıklarla tedavinin devam etmesi kaydıyla kızımı taburcu etti. Birlikte eve döndük. Tedavisini de aksatmadan devam ettirdik" dedi.

BİTKİSEL HAYATA GİRDİ

Geçen 9 Eylül’de, ateşlenen minik Ceyda’yı ambulansla Serinhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırdıklarını, burada kızını muayene eden doktorun gereken ilgiyi göstermediğini ileri süren Ahmet Necip Korubeyi, "Kızım hastaneye götürülürken üzeri battaniyeyle örtülü değildi. Biz de yüksek ateşi olduğu için üzerindeki kıyafetleri çıkartmıştık. Doktor İ.T.'ye, daha muayene etmeden önce hastalığıyla ilgili raporların yer aldığı dosyayı gösterip, genetik rahatsızlığı olduğunu, ateşinin 37’nin derecenin altına düşmeyeceğini söyledik. Dosyaya bakma gereği bile duymayan doktor İ.T., kızımın ateşinin 35.8 olduğunu söyleyip, hiçbir müdahalede bulunmadı. Sadece solunum güçlüğü çektiğini söylemekle yetindi. Bunun üzerine kızımı kendi aracımla başka hastaneye götürmek istedim. Ancak, izin vermediler. Daha sonra ambulans hemşiresi kızımın kasılması olduğunu belirtip, doktora Denizli Devlet Hastanesi’ne götürülmesini teklif etti. Bunun üzerine aynı ambulansla Denizli’ye hareket ettik. Yolda Denizli yönünden gelen başka bir ambulansa nakledildik. Denizli’den gelen ambulans ekibi, kızımın battaniyeye sarılı olduğunu görünce, diğer ambulans ekibi ile tartıştı. Denizli Devlet Hastanesi’ne ulaştığımızda kızımın ateşi 36.3 olarak ölçüldü. Makattan yapılan ölçümde ise ateşi 40.3 çıktı. Soğuk havale geçirdiği anlaşılınca kızım yoğun bakımda tedaviye alındı. Ancak, kızım şu an bitkisel hayata girdi, makineye bağlı yaşatılıyor" diye konuştu.

Baba Korubeyi, kızının durumunun daha da ağırlaşmasında doktor İ.T. ile ambulans ekibinin ihmali olduğunu ileri sürüp, Sağlık Bakanlığı Alo 184 Hattı’na şikayette bulundu.

BAŞHEKİM KILIÇASLAN: İDDİALAR ASILSIZ

Serinhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veli Kılıçaslan, Ahmet Necip Korubeyi’nin iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Baba, Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 Hattı’na şikayette bulunmuş. Bakanlığın talimatı üzerine inceleme başlattık. Ancak, soruşturma açmayı gerektirecek bir ihmale rastlamadık. Çocuk bize getirildiğinde havale geçiriyordu. Doktorumuz, gereken müdahelede bulunduktan sonra acil olarak Denizli Devlet Hastanesi’ne sevki yapıldı" dedi.



RÇ(AÖ/SS)