Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği toplantıda konuşan Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Sebahat Arslan, Van depreminin yaraları sarılmadan, İzmir, Kütahya ve son olarak Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulacağı bölgeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık Beldesi'nde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depreme dikkat çekti. Arslan, şunları söyledi:

"Yeşilovacık Beldesi'nde dün sabah 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Yeşilovak, Büyükeceli beldeleri, çevre köyler ve Gülnar İlçesi'nde hissedildi. Bilim adamları, Akkuyu bölgesini etkileyecek olan başta Ecemiş Fay Hattı olmak üzere Kıbrıs Dalma Batma Kuşağı, Ölü Deniz Kırığı, Güney Ege Dalma Batma Kuşağı ve Doğu Anadolu kırıklarının hareketli olduklarını ve tarihte meydana getirdikleri 7.9 büyüklüğünde depremlerin ve tsunamilerin binlerce kişinin ölümüne neden olduğunu belgelerle açıkladı. Akkuyu'ya kurulması planlanan nükleer santralde, uygulanması düşünülen VVER1200 reaktör modeli dünyada denenmemiş bir teknolojidir. İşletmeye alınmayan bir teknolojinin yaratacağı riskler hakkında bilgi ve deneyim yetersizlikleri ortada iken deprem kuşağında olan ülkemizde kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya için büyük bir felaket olacaktır."

Sebahat Arslan, Çernobil, Fukuşima facialarından sonra nükleer santrallerin güvenli oldukları masalına kimsenin artık inanmadığını ifade etti. Arslan, "Deprem kuşağında olan ülkemizde 'güvenlik kültürü'nün yerleşmediği, siyasal iktidarların, bilim insanlarını ve meslek odalarını hiçe sayan politikalarla günü kurmaya çalıştığı bir ülkede, nükleer santraller tehlikeli olacaktır. Çakma sütlerle çocuklarını zehirleyen, insanların güvenli yaşamaları için önlem almayan bir anlayışla, Türkiye'de nükleer santraller kurulamaz. Hükümete sesleniyoruz; ülkemizde yeni Fukuşimalar istemiyoruz. Ülkemiz nükleer santrallere mahkum değildir. Başta Akkuyu Nükleer Santral projesi olmak üzere, planlanan tüm nükleer santral projelerinden derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.