Mogan gölünde yaşayan 200 çeşit kuşun hava trafiğinden olumsuz etkileneceğini belirten çevrecilere, Mogan gölündeki kayıklarla tur düzenleyenler ile balıkçılar da destek verdi. Mogan Gölü'nün uçakların inip kalkması için yeterli büyüklükte olmadığını, burada yaşayan kuşları ve insanları rahatsız edeceğini belirten çevreciler, oluşacak sıkıntılar nedeniyle endişelerini dile getirdiler.

Mogan Gölü'nde birçok kuş çeşidinin yaşadığına dikkat çeken Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği (Göl-Der) Başkanı İsa Ömercan, "Ancak gölün göçmen kuşların uğrak yeri olduğu çoğu zaman unutuluyor. Eğer Mogan Gölü'ne uçak inerse, kuşlar gürültüden etkilenerek bir daha Mogan Gölü'ne uğramazlar. Mogan Gölüne uçak seferleri başlamadan önce mutlaka gölde iyi bir inceleme yapılması gerekiyor" dedi. Ömercan, uçak seferleri için Mogan Gölü yerine Bayındır Barajı ya da diğer göllerin değerlendirilmesi çağrısında da bulunarak, "Mogan'ın Ankaralı'ların nefes aldığı ve hafta sonunu geçirdiği mesire alanlarının en güzel yeri olduğu unutulmamalıdır. Uçakların inip kalkması için uygun bir alan olmadığı ve Gölün kullanımını son derece sınırlayan bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mogan Gölünde olta balıkçılığı yapanlar da Mogan gölüne uçak inmesine 'göl ticari alana döner" düşüncesiyle karşı çıkıyorlar. Amatör balıkçılar, "Mogan gölünü uçak pisti gibi kullanmak başta kuşları rahatsız eder. Burası göçmen kuşların uğrak yeri. Yılın belli günlerinde Afrika Kartalı geliyor. 2-3 gün kalıyor. Onların resimlerini çekmek için bir çok insan burada üç gün kalıyor. Bunun gibi bir çok kuşların barındığı bir yer. Bu porje hayata geçerse Mogan gölü Ticari bir alana dönerek, halkın kullanımından çıkar" dediler