Çeşitli ziyaretler ve TOKİ konutları açılışları için sabah saatlerinde özel bir uçak ile Sivas'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik önünde il protokolü tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, ardından makamda şeref defterini imzaladı. Vali Ali Kolat ziyarette Bakan Bayraktar'a kentin sorunları hakkında bilgi verdi.
NÜFUSU SİVAS'A YAKIŞMIYOR

Bakan Bayraktar, Sivas'ın Türkiye'nin ortasında yer alması nedeniyle konum itibariyle çok önemli bir il olduğunu belirterek,  "Sivas'a hükümetimizin verdiği önem ortada. Hem burda 600 yataklı hastane inşaatı devam ediyor. Stadyum ihalesi yapıldı, o da inşallah süratle devam edecek. Diğer taraftan üniversiteye destek bakımından, yurt inşaatları devam ediyor. Önümüzdeki süreç içerisinde, burada ekonomiyi canlandırmak için neler yapabiliriz, yatırım iklimini canlandırmak için neler yapabiliriz bugün onları görüşeceğiz. İstiyoruz ki biz Sivas'ın nüfusu biraz daha artsın. 600-700 bin nüfus Sivas'a yakışmıyor" dedi.

Daha sonra Sivas Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Bayraktar, BBP'li Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp belediyenin kentsel dönüşüm projesi hakkında bakana bilgi verdikten sonra Sivas Kongresi döneminde basılan İrade-i Milliye'nin nüshalarının derlendiği kitap hediye etti. Bakan Bayraktar ziyaretleri sonrasında beraberindeki Vali Ali Kolat, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan ve Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile birlikte jandarma helikopteriyle şehir üzerinde bir süre gezdikten sonra ziyaret ve açılışlar için Şuşehri ilçesine hareket etti.
 
GC(EA/AAA)