İstanbul- Üsküdar, Bolu- Mudurnu ve Burdur'da eş zamanlı olarak başlayan etkinliğe, yüzlerce çevreci ve çeşitli kuruluş temsilcileri destek verdi. 'Dünya Temizliği' etkinliğinin Burdur ayağı, Köprübaşı mevkiinde çevre yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşe, Burdur Belediye Başkanı Ak Parti'li Sebahattin Akkaya, TEMA Vakfı Burdur İl Temsilcisi Gülser Bülbül, çevreciler ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Yürüyüşün ardından TEMA Vakfı Burdur İl Temsilcisi Gülser Bülbül, Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yaptı. Bülbül, "Dünyamız, doğal çevremiz, evsel ve sanayi atıkları, tarım kimyasalları, ilaç, asit yağmurları, poşet, taş ve kum ocakları nedeniyle hızla kirlenmekte. Doğal zenginliklerimiz yok edilmekte. Kalkınmalı ve gelişmeliyiz. Ama bu çevreye zarar vererek yapılmamalı. Biz temiz bir çevrede yaşamayı hak ediyoruz. Burdur'u, bu güzel şehrimizi temiz tutmalıyız. Bunu başarmalıyız" dedi.

'Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı' diyen Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise çevrenin her geçen gün daha çok kirletildiğini söyledi. İnsanların rahat nefes alamadığı bir duruma geldiğini vurgulayan Başkan Akkaya, "Bugün yapılan bu faaliyet çok anlamlı. 7'den 70'e insanımız sağlıklı bir çevrede yaşamak istediğini ifade ediyor. Burada oluşan anlayış, umarım tüm insanımıza yayılır ve temiz, rahat bir çevrede yaşamak için elinden geleni yapar" diye konuştu.

Başkan Akkaya, yeşil alanların çevrenin çöp ve molozlarla tahrip edildiğini aktardı. Başkan Akkaya "Çevre için durum iç açıcı değil. Burdur Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Katı atık tesisimiz tamamlanmak üzere. Yaz sonunda düzenli depolamayı gerçekleştireceğiz ve geri dönüşümü sağlayacağız. Arıtma tesisimiz devreye girdi. Saatli çöp toplama uygulamasını başlattık. Herkes bilinçli olmalı ve çöpler gelişigüzel atılmamalı" dedi.

Yürüyüşün ardından eldiven ve maskelerini takan öğrenciler, Burdur Gölü çevresinde ve Şeker Plajı'nda çevre temizliği yaptı.