Erzincan Üniversitesinin Yalnızbağ yerleşkesinde bulunan spor salonunda akademik öğretim yılının resmi açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzincan Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kurum müdürleri, akademisyenler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Salona öğrencilerin alkışları arasında giren Erdoğan Bayraktar, tribünleri dolaşarak öğrencilere teşekkür etti ve selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının adından Eğitim Fakültesi'nin Güzel Sanatlar Orkestrası bir konser verdi.

ÜMİDİMİZ SİZLERSİNİZ 

Açılışta bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de 168 üniversite olduğuna işaret etti. Erzincan Üniversitesinin genç bir üniversite olduğunu, 'Anadolu'da bir dünya üniversitesi' sloganı ile 800 bin metrekare alanda 8 fakülte ve 16 bine yakın öğrencisinin bulunduğunu hatırlatan Bayraktar "Üniversite lisans diploması almak, doktora yapmak kolaylaştı. Artık şimdi kolunda altın bilezik olan, 10 parmağında 10 marifet, becerisi olan, iki lisan bilen, teknolojiyi , ilimi, projeyi iyi okuyan yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Kendi içerisinde kendi mesleklerinde iki adım öne geçenler, çok daha başarılı olacak. Bunu sizler başaracaksınız. Üniversiteler sadece lisans, lisans üstü, doktora eğitimi veya bilim adamı yetiştirmez. Aynı zamanda o ülkenin aydınlarını yetiştirir. O ülkenin kenetlenmesini sağlar. Bizim nüfus cüzdanı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı adı altında, vatan eksenli, millet eksenli ve beraber kaynaşan Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında farklılıklarımızı zenginlik olarak bütünleştirerek büyük Türkiye’yi beraber kuracağız. Bugün dünya Türkiye’ye gıpta ediyor. Dünyada bir sürü sıkıntı varken, ekonomik krizler, Arap baharı varken, Türkiye çok zor bir coğrafyada, ateş çemberinin ortasında bir ülke olarak, kalkınmasını , gelişmesini sürdürüyor. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Ümidimiz sizlersiniz" diye konuştu.

Bakan Erdoğan Bayraktar daha sonra karayolu ile Bayburt’a geçti