Kocasinan İlçesi Erkilet Mahallesi Bülbülpınar Mezarlığı önünde düzenlenen tatbikatta, Çevik Kuvvet ekipleri, sivil giyimli meslektaşlarının yaptığı yol kesme, oturma ve sokak eylemlerine müdahale etti. Mahallelerine üst geçit yapılmasını isteyen bir grup eylemci, yolu trafiğe kapatarak ''Üst geçit isteriz'' diye slogan attı. Çevik Kuvvet ekipleri çembere aldığı grubu daha sonra gözaltına alarak etkisiz hale getirdi. Bir süre sonra oturma eylemi yapan göstericiler de polis tarafından gözaltına alındı. Kendilerini, 'Kapalı Kale' grubu olarak tanıtan bir grup gösteri ise kalkan kullanarak yola barikat kuran polis engelini aşamadı. Göstericilerden bir bölümü gözaltına alınarak etkisiz hale getirildi. 

MOLOTOFÇULARA BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU

Tatbikatın son bölümnde ise lastik yakıp yolu kapatan eylemciler, polisin kullandığı zırhlı araçlara molotof kokteyli attı. Göstericilere tazyikli su sıkan polis, daha sonra biber gazı kullandı. Tatbikatta gösterici grupta yer alan polislerin büyük bölümü biber gazından etkilenip çevredeki çeşmelere koştu. Basın mensupları, dağıtılan maskeleri kullandıkları için gazdan etkilenmedi.

"ÇOK YARARLI"

Emniyet Müdürü Cumali Aydın yaptığı açıklamada, eğitim amaçlı bu tür tatbikatların yararlı olduğunu belirterek, ''Burada görev yapan arkadaşlarımızın büyük bölümü zaman zaman geçici görevlerle Doğu ve Güneydoğu'ya gidiyor. Bir kısmı da yakında bu bölgelere tayin olacak. Bu tatbikatlar toplumsal olaylara hazırlık için çok yararlı olacak'' dedi.